ZEER belangrijke info voor Begische ADSL gebruikers

ADSL: 3 Mbit & limieten!

Het is misschien niet echt software nieuws, maar ik vond het toch belangrijk om het jullie te melden.

De snelheid van ADSL gaat in het eerst kwartaal van volgend jaar van 750Kbit (go) /1Mbit (plus) naar 3 Mbit (alle abo’s). Dus we zullen vanaf dan de servertjes van Shrimpwars nog meer kunnen overbelasten :-p

Maar er is ook minder goed nieuws! De limieten die vroeger nooit werden toegepast, zullen vanaf novermber in voegen treden! Als je over je 10 Gb (go) / 15 Gb (plus) zit zul je op ISDN snelheid worden gezet! Maar voor de mensen die het downloaden niet kunnen laten, zul je packs online kunnen kopen voor € 5 / 5 Gb.

Hier het persbericht:

Belgacom verhoogt ADSL-snelheid. 18/09/2002

Belgacom telt reeds meer dan 400.000 ADSL-klanten. ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) is een asymmetrische technologie: het dataverkeer van het internet naar de gebruiker (downstream- of downloadsnelheid) verloopt sneller dan het dataverkeer van de gebruiker naar het internet (upstream of uploadsnelheid).
Eerder dit jaar verhoogde Belgacom reeds de capaciteit van haar netwerk, waardoor de maximum transmissiesnelheid naar het internet aanzienlijk toenam voor verschillende ADSL-abonnementen.
Vanaf 1 november start Belgacom met bijkomende aanpassingen van haar netwerk, waardoor alle ADSL-klanten (ADSL Go-Plus-Pro-Office-Premium) hogere snelheden zullen kunnen halen. Het betreft concreet de downstreamsnelheid die zal worden opgetrokken tot 3Mbit/s.

Snelheidsverhoging: alle Belgacom ADSL-abonnementen

De maximum downstreamsnelheid bedroeg sinds de lancering 750 Kbit/s (ADSL GO) en 1Mbit/s (ADSL Plus-Pro-Office-Premium).

Door de bijkomende investeringen en netwerkaanpassingen van Belgacom zal de meerderheid van de klanten pieksnelheden kunnen halen tot 3Mbit/s. Deze werkzaamheden zullen vermoedelijk voltooid zijn in het eerste kwartaal van 2003.

De mate waarin de klant de toegenomen snelheid effectief zal merken hangt af van een aantal factoren: afstand van de klant tot de telefooncentrale; configuratie van computer van de klant (o.a. zijn browserversie, capaciteit interne geheugen,…); het netwerk van de Internet Service Provider (dat de aanpassingen in het Belgacom-netwerk moet opvolgen); beperkingen inherent aan het internet; kwaliteit van de interne bekabeling …

Strikte opvolging van het gegevensverkeer voor ADSL Go- en Plusabonnementen

Voor de klanten die een ADSL Go of Plus abonnement hebbenbij Belgacom en die Skynet als ISP hebben, zal voortaan wel worden overgaan tot een strikte opvolging van het gegevensverkeer. Immers, om het ADSL-netwerk niet te overbelasten en voor alle klanten een zo hoog mogelijke snelheid te garanderen is het van belang dat klanten het per maand in het ADSL-abonnement inbegrepen volume niet overschrijden. Het inbegrepen volume betreft 10 Gbyte voor het Go-abonnement en 15 Gbyte voor het Plus-abonnement. Vandaag overschrijdt een miniem aantal klanten het volume, maar dit zou nu kunnen toenemen door de snelheidsverhoging (er kunnen sneller en dus meer gegevens verstuurd en gedownload worden).

Een ADSL Go of Plus klant die Skynet als ISP heeft en in de buurt komt van zijn maandelijks inbegrepen volume, zal vanaf november per email worden verwittigd dat hij 3 Gbyte is verwijderd van het einde van zijn volume en zal kunnen kiezen:

ofwel online bijkomend volume aankopen (een volume pack) van 5 Gbyte tegen 5 € en tegen ADSL-snelheid verder surfen;

ofwel tot het einde van de maand verder surfen tegen een lagere snelheid (vergelijkbaar met Belgacom TWIN/ISDN-lijnen) eens de volumelimiet is bereikt.

Dit systeem zal van toepassing zijn vanaf 1 november 2002.
De andere ISP’s dienen afzonderlijk te beslissen of ze deze strikte opvolging en de bijkomende maatregelen ook zullen doorvoeren.

400.000 klanten

Einde augustus telde België meer dan 400.000 ADSL-klanten, of 2 keer zoveel als op 31 december 2001. Vijf maanden eerder dan gepland is het streefcijfer voor 2002 gehaald. De doorbraak van Belgacoms breedbanddiensten zet zich dus versneld door.

De ADSL-technologie biedt uitkomst aan particulieren en bedrijven die heel wat uren op Internet willen doorbrengen, zonder dat gelijke datatoevoer in de twee richtingen voor hen prioritair is. Naast klassiekere toepassingen zoals snel Internetten wordt ADSL ook steeds meer gebruikt voor telewerken.

Meer info op http://www.belgacom.be/adsl of op 0800 22 800.

Bron: Belgacom persberichten

Damn! goed nieuws dat ze de snelheid eindelijk eens gaan verhogen. Alleen jammer van die limieten, het zal er voor mij wel op uitdraaien dat ik flink wat gigs bij moet gaan kopen :frowning:

Als ze die limiet vanaf november toepassen, dan worden september en oktober historische hoogtepunten in mijn dataverkeer :slight_smile:

Originally posted by Wannes
Als ze die limiet vanaf november toepassen, dan worden september en oktober historische hoogtepunten in mijn dataverkeer :slight_smile:

kben ook bezig om mijn record te breken, 121gig in 1 maand (up-en download):wink:

Nog 1 week en ik zit nu aan 93gig:) dus nog min 28 te gaan

Originally posted by snowie
[B]

kben ook bezig om mijn record te breken, 121gig in 1 maand (up-en download):wink:

Nog 1 week en ik zit nu aan 93gig:) dus nog min 28 te gaan [/B]

sodeju , 121 gig per maand aan freeware , shareware , gpl en andere legale software…

hoe kom je daar toch aan :slight_smile:

Ben ik ff blij dat ik geen limiet heb! :smiley: (en geen fair user policy)

Originally posted by Mr. Belvedere
[B]

sodeju , 121 gig per maand aan freeware , shareware , gpl en andere legale software…

hoe kom je daar toch aan :slight_smile: [/B]

Euh…ik download nogal veel demo’s en trailers;)

mja snelheid moest omhoog
maar wat een zeiklimieten
10 gb dat is prehistorisch
dat heb ik aan irclogs
dat er maar vlug concurrentie uit het buitenland komt

10 gig aan irclogs? Mjah je bent ook zo’n mega verslaafde irc-er
En 10 gig is meer dan genoeg voor jou :wink: