Zal ik een breedbeeld tv online kopen?

Mijn huidige sony tv (inmiddels 11 jaar oud) gaat kuren vertonen, zo is het beeld iets scheef en krijg ik een vel lichte lijn onderin beeld. Heb um open gemaakt en aan de knopjes zitten draaien met de gedachte dat ik toch niets meer te verliezen had, heb natuurlijk wel even opgeschreven wat de default standen waren (beeld iets omhoog geschoven waardoor ik geen irritante ‘waas’ in het midden zie) en dus is alles weer naar de oude instellingen terug gedraaid, (hoe warmer de tv word hoe groter het beeld (verticaal)

nou goed, dat terzijde, nu dus op zoek naar een breedbeeld tv. ik twijvel enorm tussen o.a. philips, thomson, sharp, panasonic, lg, samsung en jvc (sony valt af omdat die te lang heeft stil gestaan in mogelijkheden en de prijs is ook vaak veel hoger)

een keuze gemaakt (productvergelijking) via kieskeurig en heb daar vervolgens een keuze in gemaakt :

(gaat om breedbeeld tv’s vanaf 70 cm en groter - 100 Hertz)

samsung WS28Z68P € 890
http://www.kieskeurig.nl/nl/product.nsf/search1/Samsung%20WS%2028Z68P.htm

LG RE-28FZ10PX € 620
http://www.kieskeurig.nl/nl/product.nsf/search1/LG%20RE%2028FZ10PX.htm

Thomson 28WX410S € 740
http://www.kieskeurig.nl/nl/product.nsf/search1/Thomson%2028WX410S.htm

Panasonic TX-28HK20 € 750
http://www.kieskeurig.nl/nl/product.nsf/search1/Panasonic%20TX%2028HK20.htm

Philips 28PW8206 (bcc) € 649
http://www.kieskeurig.nl/nl/review.nsf/id/A101F01E16BB03A6C1256AA6004AF386.htm

JVC AV-28X35S
http://www.kieskeurig.nl/nl/product.nsf/search1/JVC%20AV%2028X35S.htm

Sharp 32JW-76E € 536
http://www.kieskeurig.nl/nl/product.nsf/search1/Sharp%2032JW%2076E.htm

Panasonic TX-28PL10 € 812
http://www.kieskeurig.nl/nl/review.nsf/id/6210B5940F56B28CC1256BD5004C3DF5.htm

niet al te duur want de plasma en lcd komen er aan en heb het al krap zat na de verhuizing…

Bij bcc en megapool zou ik het willen kopen maar als ik het prijsverschil zie van internet bedrijven t.o.v. deze twee dan ben ik geneigd om ook aan deze optie te denken, namelijk het bestellen via internet, wat angstig hoe dat zou moeten gebeuren kwam ik deze pagina tegen… is dat nou echt zo, zo’n ‘afkoelingsperiode’ ? want dat zouden er heel wat vraagtekens bij mij weggestreept kunnen worden…

wat is jullie advies hierin, wat zijn jullie ervaring(en) hiermee?

Je zou kunnen proberen om bij een BCC nog korting te bedingen, vaak lukt dat nog wel…als je het goed speelt.

Over Kieskeurig.nl ben ik wat minder tevreden, maar wellicht is dat slechts een vooroordeel nog afkomstig uit het verleden.

Bestellen via internet is net zo betrouwbaar als in een winkel, mits je niet een of andere louche site pakt. Garantiebepalingen zijn vrijwel identiek, het zal over het algemeen alleen makkelijker zijn om met een product terug te gaan naar de winkel dan naar een webwinkel (waarbij je het vaak op moet sturen en dus zelf extra kosten moet maken), maar juridisch sta je net zo sterk.

Voor wat betreft de verschillende merken en typen, het hangt af van wat je precies zoekt, welke opties moeten aanwezig zijn etc. Zelf ben ik happy met mijn Philips, maar ik weet dat er mensen op dit forum zijn die niets van Philips moeten weten (daarbij, deze tv is ietsjes duurder dan jij als budget aangeeft)

Ik heb weinig verstand van (breedbeeld) tv’s, maar ik kan je wel wat tips meegeven.

Ten eerste: de kwaliteit van de hedendaagse toestellen, scheelt binnen dezelfde klasse, niet meer zoveel. Over het algemeen hoef je het er niet om te doen, nog om te laten.

Hoe de beeldkwaliteit van een TV je bevalt is erg subjectief. Zo heb ik een hekel aan relatief “wazige” beelden (sommige TV’s hebben dit, om beeldruis te verbergen); anderen hebben weer een hekel aan felle kleuren.

Wat ik je wil adviseren: ga naar een winkel waar ze veel toestellen hebben (als ik me niet vergis, woon je redelijk dicht in de buurt van Mediamarkt - Amsterdam Arena) en vergelijk de beelden.

Naast de beeldkwaliteit (en eventueel geluidskwaliteit, afhangende van je behoefte en eventueel aanwezige installatie) zijn de aanwezige functionaliteiten wellicht belangrijk. Wil je pixelplus en motioncompensation? Dan is Philips wellicht de beste keus (en zo kan ik nog wel wat voorbeelden voor andere merken geven).

Indien ik uit jouw lijstje moest kiezen? Dan zou ik het niet weten. Ik heb zelf een Sony toestel (37cm, student met plaats- en tijdgebrek ;)) en zou zo weer een Sony kopen. Maargoed, je geeft al aan dat Sony geen optie voor je is… :wink:

bedankt voor de reactie :slight_smile:

ben idd bij de Media Markt geweest gisteren en daar hebben ze zo veel keuze dat ik door de bomen het bos niet meer zie… soms denk je mooi beeld, mooi om te zien en dan zie je een prijs van 699 euro, dan is het wel een thomson of een sharp, andersom gebeurd het ook, veel te duur voor slechte kwaliteit (of ze hebben het verkeer afgesteld) ik zie dus idd niet echte grote vershillen t.o.v. duurdere merken zoals loewe, die is dan 2x zo duur, wel erg mooi vormgegeven…

Pixelplus? moet ik even kijken wat dat is, verder ben ik nog niet echt veel wijzer geworden van kieskeurig.nl want door de ene word een type opgehemeld en de ander vind het rotzooi.

Heb intussen een keuze gemaakt (min of meer) het word de Philips 32pw8106 kost 777 euro bij Media Markt, sony is idd wel goed hoor (kwaliteit) maar ik erger me mateloos aan de gegevens die te lang op een verkeerde plaats op beeld blijven staan (als je b.v. zit te zappen - osd) ik vind het geluid (maar dat is bijna bij iedere tv tegenwoordig) dat het geluidskwaliteit behoorlijk tegenvalt, daarom maar de hele mikmak op me stereo aangesloten, veel beter.

Originally posted by SoulShower
Pixelplus? moet ik even kijken wat dat is, verder ben ik nog niet echt veel wijzer geworden van kieskeurig.nl want door de ene word een type opgehemeld en de ander vind het rotzooi.

Pixelplus is een techniek waarmee door interpolatie een hogere resolutie wordt bereikt. Het geeft dus een scherper beeld…

Dit is natuurlijk een soort van “kunstmatige” techniek; het kan dus wel eens goed zijn dat dit ook nadelen met zich meebrengt… (al zou ik niet weten welke)