Yes ! Yes ! Eindelijk ! Een computer-rijbewijs!

Uit webwereld.nl :

Citogroep, bekend van de citotoets, gaat samen met ECDL Nederland een computerrijbewijs ontwikkelen voor het basis- en voortgezet onderwijs.

Op deze manier hopen de twee organisaties een de facto standaard voor ict-vaardigheden in het onderwijs te kunnen ontwikkelen. Volgens beide ontbreekt het in het primair en voortgezet onderwijs nu nog aan een standaard met ict-eindtermen.

Hierdoor is het moeilijk vast te stellen of leerlingen bepaalde ict-vaardigheden missen. Citogroep en de Nederlandse tak van ECDL (European Computer Driving Licence) willen hiervoor een ict-leerlijn met bijbehorende toetsen ontwikkelen.

Deze toetsen zijn dan speciaal bedoeld voor leerlingen in de bovenbouw van het basisonderwijs en de eerste leerjaren van het middelbaar onderwijs.

Het diploma zal bestaat uit zeven modules. De toetsen kunnen in afwisselend tempo worden doorlopen. Om de haalbaarheid in kaart te brengen, zal er van april tot en met juni volgend jaar een proef bij enkele scholen worden uitgevoerd.


:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

E i n d e l i j k …

Ik hoop dat het nu snel afgelopen is met een debiele msn generatie dat nog niet eens weet hoe het TCP/IP moet spellen… laat staan wat het betekent.

Mocht je jezelf aangesproken voelen… vette pech.

ik heb ook een ECDL certificaat…proest…niet echt iets om mee te pronken.

't houd alleen in…standaard windows kennis (wat is de startbalk) en standaard kennis van office pakket (hoe maak ik een letter cursief)

stel je er absoluut niet te veel bij voor!

Helaas
Bij ECDL gaan ze niet verder dan uitleggen wat een link is :wink:
Die toetsen kan iedereen halen die af en toe achter de computer zit en een beetje office kent

ja idd, of dat je niet weet wat skoezie is… :stuck_out_tongue:

Daar gaat mijn hoop op de komende generaties … :bigsmile: :bigsmile: :bigsmile:

Naja , het is beter dan niks.

Heb mun Rijbewijs al… B-licence

GTA3 A-spec ps2. (aka pleesteesjon 2)

:wink: