Xbox in VS gelanceerd

AMSTERDAM - Microsoft heeft zich donderdag in de strijd van de spelcomputers gestort. Met de lancering van de Xbox in de Verenigde Staten, neemt Microsoft het op tegen de al bestaande PlayStation 2 van Sony en de Gamecube van Nintendo die over drie dagen uitkomt. In Europa is de Xbox vanaf 14 maart verkrijgbaar.

De Xbox is in de Verenigde Staten verkrijgbaar met twintig spellen waaronder bijvoorbeeld Halo (science fiction schietspel), OddWorld (adventure), Project Gottham (racen) en Amped (snowboarden). De komende drie maanden moeten er nog zeker dertig games uitkomen. De spellen gaan elk 69 euro (152 gulden) kosten.

Games zijn belangrijk voor de Xbox. “De games zorgen ervoor dat de consoles verkocht worden, niet andersom”, aldus Perry Kruin channel marketing manager van de Xbox. De spellen zijn door meer dan tweehonderd ontwikkelaars in de VS, Europa en Japan gemaakt. “Vooral Halo en OddWorld zijn in de VS een hit”, vertelt Kruin.

“De Xbox is een box met de kracht van een Ferrari”, vertelt Kruin trots. “Bij de games ligt de nadruk op details. Zo zijn de bewegingen en de schaduw van de figuren levenecht, kan je kogelhulzen horen vallen en zie je je eigen skisporen in de sneeuw.”

Units

In Europa wordt de Xbox pas op 14 maart 2002 gelanceerd. “We hebben gekozen voor een latere lancering in Europa om er zeker van te zijn dat er genoeg units zijn”, legt Kruin uit. “Dat was namelijk de fout die Sony maakte bij de introductie van de PlayStation 2.” De console zal voor 479 euro (1055 gulden) verkocht worden met één controller (besturingsset) en een scart-aansluiting.

Gelijk met de Europese lancering van de Xbox komt er een nieuw spel uit, RSC Rallysport, dat als eerste in Europa verkrijgbaar zal zijn. In de eerste drie maanden na de Europese lancering worden in totaal 1,5 miljoen Xbox-consoles geleverd.

Technische gegevens

De Xbox is uitgerust een Pentium III chip van 733 MHz en 64 MB ram geheugen. In tegenstelling tot de PS2 en de Gamecube heeft de Xbox wel een harddisk (8 GB). In de toekomst wordt online gamen ook mogelijk door de breedband aansluiting. Daarmee kunnen gebruikers online spelen tegen een tegenstander elders in de wereld of karakters van spellen downloaden. Verder is de Xbox voorzien van een DVD-speler.

is die harddisk omdat de XboX anders dat blauwe scherm niet kan vertonen :wink:

mij lijkt het wel een leuk speeltje… alleen jammer dat de games zo duur zijn. Liever een console van Æ’10.000.- met gratis spellen dan een console van gratis met games van Æ’10.000.- als je snapt wat ik bedoel.