Workaround for iHBS112-04 Opti drive control quality scan problem

vbimport

#1

For people having problems with getting their LiteOn iHBS112-04 to do disc quality scans using Opti Drive Control please try the work around that I’ve listed below.

Symptom: When you click start the scan starts up and stops at 6mb.

  1. Start “Disc Quality Scan”.
  2. Wait until “Spin Up Drive” speed reaches 100%
  3. Once “Spin Up Drive” speed reaches 100%, click on “Speed” and select any speed. This should get the scan going.

I hope this helps. :slight_smile:


#2

Nice find kth.


#3

Impressive thinking, respect.


#4

I am still having problem with a message ( unable to read disc label ) it’s driving me crazy


#5

New version of ODC new bugs, one solution that i have found is to insert the disc before you run ODC let windows do the reading and then start ODC, if all goes well you should see it only one.


#6

Thank you very much ( vroom ), for once I thought that my iHBS 112 PL05 has a problem or I might bought an inferior drive.


#7

[QUOTE=m_ghrimida;2651842]I am still having problem with a message ( unable to read disc label ) it’s driving me crazy[/QUOTE]

I had the same problem. You can also click on “File” in the menu bar, then “options”, and uncheck “Read disc label automatically”. This worked for me.


#8

[QUOTE=deanwitty;2651914]I had the same problem. You can also click on “File” in the menu bar, then “options”, and uncheck “Read disc label automatically”. This worked for me.[/QUOTE]

Thank you, i didnt notice that there was this option.


#9

You’re welcome, Vroom. I DO hope this works for everyone else, that was a pain having to close all those error windows :eek: :slight_smile:


#10

[QUOTE=kth;2615177]1) Start “Disc Quality Scan”.
2) Wait until “Spin Up Drive” speed reaches 100%
3) Once “Spin Up Drive” speed reaches 100%, click on “Speed” and select any speed. This should get the scan going.[/QUOTE]

Hi!
Unfortunately not working above solution. :frowning:
I have a iHBS112 2 drive with PL05 firmware and Opti Drive Control 1.70


#11

Sorry!
I did make a mistake somewhere. This trick working fine.
Thanks!


#12

Thanks for the workaround!


#13

thanks


#14

Wow I’ve been looking all over the net how to resolve this issue. Confirmed working on iHBS312 as well.