Woensdag gehacktdag

Uit Planet Multmedia :

Verhoudingsgewijs komen de meeste cyberaanvallen of hack-pogingen van internetters uit Israel of Hong Kong. Vanuit Koeweit of Iran wordt het minst gehackt. In totaal komen de meeste hackers uit de Verenigde Staten en Duitsland, en ze slaan het liefst toe op woensdag.

Dat blijkt uit een onderzoek van Riptech, een

Amerikaans beveiligingsbedrijf. Na Amerika en Duitsland volgens Zuid-Korea, China en Frankrijk als landen met de meeste hackers in absolute aantallen.

De meeste zakelijke ‘slachtoffers’ van de hackers waren wereldwijd energiecentrales. De reden is de uitdaging om een energievoorziening stil te leggen, voor zover bekend nog nimmer gelukt.

Het onderzoek is gebaseerd op computerlog bestanden, vergaard in meer dan 30 landen. Waarom er in enkele landen meer hackers zijn dan in andere wil Riptech niet verklaren. Dat is volgens haar speculatie. Wel is duidelijk dat minder ontwikkelde landen 50 procent meer hackers voortbrengen. Hackers kraker verder het liefst op woensdag en donderdag.

Het aantal kraken neemt jaarlijks met tientallen procenten toe. Per week worden bedrijven wereldwijd gemiddeld 32 maal aangevallen.

Toen ik nog jonger was, kropen wij over afsluitingen en liepen een beetje rond op bedrijfsterreinen. Nu proberen ze dat vanachter hun pc. Andere tijden, andere zeden zeker :slight_smile: