Windows OS van betere kwaliteit dan Linux distributies

Althans , dat beweert Mr Steve Ballmer volgens WebWereld :

“We moeten concurreren met gratis software op waarde, maar we moeten dat op een slimme manier doen.”

“We kunnen onze prijs niet laten dalen tot nul, dus we moeten iets vinden om de prijs te rechtvaardigen”, aldus Ballmer. “Linux zal niet verdwijnen - het is onze taak om een beter product aan te bieden.”

Ballmer riep daarvoor de hulp in van zijn gehoor, de Most Valued Professionals (MVPs) van Microsoft. MVPs zijn Microsoft-gebruikers die regelmatig andere gebruikers helpen, bijvoorbeeld door antwoord te geven op vragen in nieuwsgroepen. Op dit moment zijn er 1200 MVPs wereldwijd. De helft daarvan komt uit de Verenigde Staten.

Ballmer wil voor Microsoft een gemeenschap ontwikkelen die vergelijkbaar is met de open-source gemeenschap. De MVPs krijgen daarom wellicht toegang tot grote delen van de broncode van Windows. Nu is dat ‘voorrecht’ voorbehouden aan belangrijke gebruikers, zoals overheden en universiteiten.

Ballmer was opvallend mild over Linux. “Linux is een serieuze concurrent”, zei hij. En: “Linux gaat niet over gratis software, het gaat over de gemeenschap. Het is geen bedrijf dat failliet kan gaan.”

Microsofts behandeling van Linux is wel eens anders geweest. Een jaar geleden vergeleek Ballmer Linux nog met een kankergezwel. Open-source software was in de ogen van Microsoft ‘on-Amerikaans’, want niet gemaakt met het doel om er geld mee te verdienen.

Ballmer hekelde vorig jaar de General Public License van Linux. Daardoor is voor het bedrijven lastig om open-source toepassingen te gebruiken in hun eigen software, meent de Microsoft-topman. “Linux bevindt zich niet in het publieke domein.”


Nou , het lijkt me duidelijk… Linux is een religie , Windows is een product. Nu gaat Microsoft ook een religie beginnen (Kunnen ze dan niet beter gewoon Scientology kopen ?) , zodat de gelovigen op het altaar der vrijheid hun miljarden lijken kunnen leggen.

Het zijn allemaal mooie praatjes van mr. Balmer, maar dat er wat anders achter zit is erg duidelijk…

Het wordt tijd dat MS eens accepteert dat Linux er is en voorlopig niet weg zal gaan, maar eerder marktaandeel zal winnen. Wil MS Linux kunnen bijbenen (nu praat ik hoofdzakelijk over het servergebeuren van beide producenten) dan zal hen dat veel geld, tijd en moeite kosten. Dit komt de consument natuurlijk ten goede…