Wim Lex en Maxima chat sessie opzettelijk verstoord?

Zoals hier beschreven

KPN vermoedt sabotage bij chatsessie

Uitgegeven: 23-1-2002 7:33
Laatst gewijzigd: 23-1-2002 9:57

DEN HAAG - KPN vermoedt dat er sabotage in het spel is bij het vastlopen van de chatsessie op internet van kroonprins Willem-Alexander en Máxima. Kort na het begin van het gesprek, dinsdagavond, tussen honderd genodigden en het aanstaande bruidspaar liep de site van het koninklijk huis vast door een technische storing.

KPN was berekend op enkele tienduizenden ‘hits’. In plaats daarvan werd de chatsessie volgens het bedrijf ruim drie miljard keer opgeroepen, wat garandeerde dat het systeem zou vastlopen. Een dergelijk aantal is vrijwel alleen mogelijk als er kwade opzet in het spel is.

Een KPN-woordvoerder zegt dat het een kwestie is van ‘overmacht’ en dat er in het onderzoek met nadruk wordt gekeken naar de mogelijkheid van sabotage. Het bedrijf biedt zijn excuses aan aan het koninklijk paar en aan de deelnemers van de sessie.

Internetgebruikers kregen om even over half zeven al na de eerste vraag aan het paar een grijs scherm voorgeschoteld. Ook was de beloofde video van het paar niet te zien.

Gegarandeerd

De Rijksvoorlichtingdienst (RVD) stelt in een reactie dat de “KPN tevoren had gegarandeerd dat de gehele sessie vlekkeloos op het internet zou worden uitgezonden, ongeacht de omvang van de belangstelling”. Het bruidspaar verheugde zich erg op het rechtstreekse contact via internet en betreurt ten zeerste dat het nu niet door kan gaan, aldus de RVD.

Er is volgens de dienst geen tijd meer om nog voor het huwelijk een nieuwe chatsessie te organiseren. Het is niet de eerste keer dat een website of een chatsessie bezwijkt onder te grote belangstelling, al dan niet door kwaadwillenden opgestuwd. Op 11 september, de dag van de aanslagen in de VS, liepen de websites van onder meer CNN, BBC, de Volkskrant en NRC Handelsblad vast door het grote aantal bezoekers.

Ook bij Havel

Willem-Alexander en Máxima zijn niet de enigen die hun chatsessie in het water zagen vallen. De Tsjechische president Vaclav Havel wilde een jaar geleden ook vragen beantwoorden op internet, maar kreeg daar geen kans toe. Door de grote belangstelling bezweek de internetverbinding van de president al na vier minuten. Ook hij had een uur uitgetrokken voor zijn chatsessie.

===============
DOOS : Denial Of Oranje Service :slight_smile:

Check op hiero ff toen de chat nog goed ging en evenlater ging het fout… zie hier:stuck_out_tongue:

wat zou daar toch zijn gebeurd… :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

/edit… ff wat typo’s weggehaald

Ik vind dit zwaar grappig… die hele Maximania is zo enorm opgeblazen door oa de commercie (het kost Nederland weer miljoenen die ook nuttig besteed hadden kunnen worden) en daar wordt je niet goed van. Neej dan kan ik dit soort grapjes nog best waarderen ;)…

Lijkt dat niet op Mirkforce? LOL :slight_smile:

stom van KPN om mensen de mogelijkheid te geven om hun naam te kunnen veranderen.

maar dan had “onze vriend” wel wat anders bedacht…