Weg met Koninginnedag!

Dit stond zojuist in De Telegraaf:

[i]PvdA Jongeren: weg met Koninginnedag!
AMSTERDAM - De Jonge Socialisten in de PvdA stellen voor om Koninginnedag af te schaffen en 1 mei uit te roepen tot nationale feestdag. De PvdA-jongeren bespreken dit zaterdag en zondag tijdens hun voorjaarscongres in Amsterdam.

Het stoort de republikeinse Jonge Socialisten dat Koninginnedag net één dag voor de Dag van Arbeid (1 mei) wordt gevierd. Voorzitter Zboray: “De koningin is dan niet eens jarig. Schaf Koninginnedag af en verhef de Dag van Arbeid tot nationale feestdag. Dit is dan pas een echt volksfeest.”

Zboray stelt dat 1 mei een vrije dag moet worden, waarop vrijmarkten kunnen plaatsvinden. De nacht ervoor zou gevierd kunnen worden met een Arbeidsnacht.[/i]

Wat mij nogwel het meeste irriteert is dat die Zboray waarschijnlijk geeneens een Nederlander is. :frowning:
Koninginnedag is een Nederlands Volksfeest en dat moet ook zo blijven! Als Willie strax met Maxima op de troon zit, moet het ook gewoon blijven als Koningsdag. We verliezen al teveel cultuur en deze feestdag mag niet verloren gaan!

Mijn mening… :wink:

NEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!1

Koninginne dag moet blijven!
Feesten!
Zuipen!
Beesten!
Vuurwerk om middernacht!
Neuken daarna! (meestal dan)

Nee, koninginnedag moet blijven.
Zo nodig blijft Bea met d’r dikke ku…ehm kont op de troon in Paleis Soestdijk zitten, wij willen feesten.

JAAAAAAA

WEG ERMEE, AFSCHAFFEN DIE FLAUWEKUL

mrDJ

rond Koninginne dag 3 dagen draaien dus l$$t maar blijv$n :slight_smile:

Koniginnedag is een eerbetoon aan de koningin, die haar verjaardag viert op 30 april.

Het feit dat ze dan niet echt jarig is doet daar niets aan af, het is een traditie in de Nederlandse cultuur, net zoals Kerstmis, Sinterklaas etc…

Dat ze de vrijmarkten op 1 mei willen houden en dan een arbeidsnacht willen instellen vind ik een slap excuus, het is gewoon hetzelfde feest onder een andere naam en net een dag later.

Ik snap best dat de Partij van de Arbeid een nationale feestdag van de Arbeid wil hebben…maar dat lijkt me meer ijdelheid dan iets anders.

Daarbij, waarom niet beide? Uit recent onderzoek is gebleken dat Nederland de minste nationale feestdagen per jaar heeft van alle landen in Europa, dan mag er best eentje bij en dan heb ik niets tegen 1 mei als Dag van de Arbeid. Zelfde als met Pasen en Kerstmis, dat zijn ook 2 verplicht vrije dagen, voor veel mensen reden om een lekker lang weekend weg te gaan.

Koninginnedag moet blijven, Dag van de Arbeid mag er best bijkomen als nationale feestdag!

Ik ben er ook mee eens met Da_Taxman .

Originally posted by djrolo
rond Koninginne dag 3 dagen draaien dus l$$t maar blijv$n :slight_smile:

Daarvoor vind ik nu ook niX meer aan, ik heb de boel uit elkaar geschroefd en ben alles aan het verkopen. :frowning:

[ hint modus ]
Ik nog veschillende versterkers en licht apparatuur / par puntspots enzow
[ / hint modus ]

mrDJ

nah als er een Arbeids dag komt door de Partijd van de Arbeid, dan wil ik een 66 Democratische vrije dagen. Door de D66…
De VVD moet dan ook hun naam eer aan doen (Veel Vrije Dagen) dus dat tikt dan ook aan,
Dan moet er ook een Groene Week zijn dankzij GroenLinks. Dan moet heel NL door de bossen fietsen ofzo…
nog een zooi partijen? tel maar op…
Behalve van de CD. Daar wil ik geen vrije dag van hebben.

Anywayz. Dan blijkt dat we 370 vrije dagen per jaar hebben. Aangezien er ‘‘maar’’ 365 dagen in het jaar passen blijven er 5 dagen over als reserve voor als een partij wordt afgeschaft. Natuurlijk krijg je per 5 dagen reserve 1 extra dag rente, zodat we tot in het oneindige vrij zullen hebben. Is dat niet leuk?


waarschijnlijk vinden veel mensen dit een lul verhaal, maar wat ik ermee wil zeggen is dat als de PvdA een vrije dag instelt veel andere partijen willen volgen, extra publiciteit/reklame enz.

Jullie moeten De dag van de arbeid in een ander daglicht plaatsen. In de landen rondom ons is dit al jaren een nationale feestdag.

Vroeger had iedere partij zijn specifieke aanhangers. Liberalen (VVD) hadden de rijkeren onder zich, de Christelijken (CDA) de gelovige mensen en ook veel adel en tenslotte de Socialisten (PvdA) de arbeiders. Vanuit dit oogpunt is het niet vreemd dat de PvdA in Nederland er naar streeft om 1 mei tot een nationale feestdag uit te roepen, te meer omdat dit in onze buurlanden wel gevierd wordt.

Onthoud ook wat de boodschap erachter is. Nu gaan we werken en kunnen soms zelfs eisen wat we willen verdienen, randvoorwaarden … We nemen vrij wanneer we willen, we werken 36 uur per week. Als het ons dan niet aan staat, staken we. Vroeger moest men blij zijn als men werk had. Elke cent die toen verdiend werd was een fortuin voor een simpele arbeider. Op de dag van de arbeid vieren we dus normaal het feit dat we als arbeiders rechten hebben …

Ik voorzie ook niet dat andere partijen dan plots ook een nationale feestdag zouden willen. Als het wel zo zijn zouden ze al veel vroeger in actie moeten zijn gekomen. De CDA heeft als christelijke partij in feite toch veel nationale feestdagen?? Dus stop aub met dat gekanker op de PvdA.

Even terzijde, ik vind dat paars het beste is wat Nederland is kunnen overkomen op politiek vlak. Dit is de perfecte balans tussen het volk PvdA) en de hogere klassen (VVD) … CDA heeft afgedaan omdat mensen steeds minder belang hechten aan het geloof.

Koninginnedag hoeft voor mij geen plaats te maken voor de Dag van de Arbeid. Maar ik ben er wel voor dat ze die dag terug invoeren als nieuwe feestdag, maar dan wel zonder er een andere feestdag voor op te offeren.

greetz

vr mij een dag gelijk een ander :wink: hoe zou da toch komen :confused:

Dag van de Arbeid?! Dat vieren ze maar op Cuba of in Noord-Korea ofzo… het klinkt heel communistisch in ieder geval… Niemand komt aan onze Koninginnedag!!!

Voor een dag van de Arbeid kan ik best wat inzien.
Maar ze blijven met hun poten van Koninginnedag af!

Wat afschaffen!? Ben je gek ofzo?! Eindelijk is een dagje vrij die je doorbetaald krijgt! En dan afnemen?! Rot heen man! :stuck_out_tongue:

Koninginne dag moet blijven!
Ook vind ik het toch raar klinken om op de Dag van de Arbeid vrij te hebben :confused: maar als dat echt moet… :wink:

optieven konininininingen moet blijven for4 kijk ze mogen 1 mei er wel bij doen maar niet inruilen!!!

Nou, Mattel007, in Belgie vieren jullie onze koninginnedag zeker niet :)?

Ennuh ik ben het helemaal met Da_Taxman eens…

Grtz JP.

P.s. De Dag van De Studenten op euh 29 april?
P.s.2: Nog 1,5 uur tot koninginnedag!!!

yep, we vieren hem hier inderdaad niet :slight_smile:

we vieren wel andere dingen dan :wink:


waarom een vrije dag willen afschaffen waar iedereen fun heeft, toch bullshit dat voorstel

vrije dagen moet je altijd houden…dus alleen als je een ambtenaar bent (en dus altijd vrij hebt) kun je een stelling als deze bedenken :slight_smile: