Wat is nu beter mp3 of WMA?

vbimport

#1

Bij deze wil ik wel eens wat meningen horen over de "nieuwe" compressietechniek "wma".(=windows media audio) Er zijn mensen die zeggen dat wma wat kwaliteit betreft net zo goed of zelfs beter is. Een ding is al wel duidelijk, wma is makkelijker in gebruik doordat de bestanden nog kleiner zijn dan bij mp3.

Waren gaan we dan niet alles in wma zetten en dat lekker uitwisselen/downloaden via internet/napster ???????

Laat maar eens horen wat we hier over te zeggen hebben

Ook sites met wma-files zie ik graag verschijnen.


#2

Check mijn site op http://gargoyle.cjb.net
Ik heb net het eerste WMA album ge-upload, en het lijkt mij net zo goed als mp3.
Het is inderdaad wel een stuk kleiner
1 album = ongeveer 30 mb…cooolcome and visit me at
http://gargoyle.cjb.net !


YoU cAn’t StoP uS alL!!
Gargoyle…


#3

Hoewel WMA niets verschild met mp3 (behalve de grote) denk ik dat de meeste mensen gewoon bij het vertrouwde mp3 blijven. Redenen hiervoor kunnen zijn:

  1. Mensen hebben iets tegen Windows
  2. Er zijn zat mensen die op een ander OS zitten dan Windows. (linux enzo)
  3. Meesten mensen kennen mp3 al, weten het te vinden op internet en kunnen dit makkelijk aanpassen naar hun eigen wensen (wav => audio cd).

Daarom denk ik dat de mp3 toch meer toekomst heeft dan WMA.


Prutser
http://prutsers.cjb.net
http://spediafake.cjb.net


#4

Cool site, but go upload it quickly. Most things are still under construction.


#5

Prutser: die eerste 2 redenen kan ik nog wel inkomen, alhoewel de eerste natuurlijk beetje gezeik is (iedereen praat elkaar maar na).

Die derde reden vindt ik onzin, 2 jaar geleden was er toch ook geen mp3? Als steeds meer mensen wma gaan gebruiken gebeurt daar toch hetzelfde mee als mp3, wordt dus ook gewoon werelds???

By the way, weet je nog wat wma-links?


#6

Ook de eerste regel gaat steeds vaker op, mensen beginnen zich steeds meer te ergeren aan een OS die niet 100% stabiel loopt (voor de simpele progs.) Het gevolg hiervan is punt 2.

Over punt 3; je kan gelijk hebben, maar dat moet dat WMA wel zwaar gepromoot worden. Zoals ik al zei “mensen kennen mp3” en veel mensen hebben het niet zo op verandering van dingen die al prima werken. Het enige voordeel dat WMA heeft is de grote, al denk ik niet dat die grote zijn grote doorslag geeft aangezien steeds meer mensen kabel, ADSL of flatrate lijntjes krijgen. Dan maakt die grote toch niet meer uit


Prutser
http://prutsers.cjb.net
http://spediafake.cjb.net


#7

Ik sluit me aan bij prutser,

ruim een half jaar gelenden kwam VQF (yahama)
Dit format compressde ook stukken beter (30a 40%) en geen hoorbaar verschil, nooit een succes geworden omdat bijna niemand het kende.


#8

MP3 is al de standaard, de positie van Napster is moeilijk te verdringen. En als je via Napster op zoek bent naar goeie kwaliteit zoek je gewoon naar nummers op 160 of 192 kBit, hoe lang het downloaden duurt boeit ook niemand (toch?)


#9

Toch vindt ik die downloadtijd nogal belangrijk, veel mensen(zoals ikzelf) wonen in een kutgat ipv stad en hebben dus mooi geen internet via de kabel maar mogen lekker afzien met een 56k.

En ook al zou ik kabel hebben, ik wil de boel snel hebben, wachten is gewoon een klotebezigheid !!!


#10

Als je,na de nummers op de harde schijf gezet te hebben in WMA-formaat,deze nummers wil branden met NERO,worden ze dan ook automatisch omgezet tot WAV zodat deze dan gebrand kunnen worden en in een gewone cd-speler afgespeeld kunnen worden? ? ?


#11

Ja, met de nieuwste versie van nero gebeurt dat !!!
Hendig he!!!


#12

en waar kan ik mijn cd’s mee omzetten in WMA formaat?

vast weer met zo’n *(^&^&^$%$$## Microsoft produkt


#13

ik heb net the nookie gedownload van je site maar ik vind het verschil heel groot met mp3
ik wil dat mp3 nog blijft, ik vind al dat windows media gedoe maar niets ik hoor toch dat dat nummer scheller is als het origineel!

Ik heb het nummer in .asf gemaakt en dan was het nog kleiner en beter van kwaliteit!!!


#14

Drcrash: Ik ben het echt niet met je eens dat het geluid scheller is, moet je toch echt beter luisteren !!!


#15

He jongens,

Asf is wma met een stukje video, niet kleiner en niet beter dan wma dus. Als je meer wilt weten over wma, hoe je zelf wma’s kunt maken etc. Tijdens mijn zoektocht naar Gnutella kwam ik op http://go.to/MP3tips, daar staat een heel verhaal over wma en met welke proggies je ze kunt maken.#16

He jongens,

Asf is wma met een stukje video, niet kleiner en niet beter dan wma dus. Als je meer wilt weten over wma, hoe je zelf wma’s kunt maken etc. Tijdens mijn zoektocht naar Gnutella kwam ik op http://go.to/MP3tips daar staat een heel verhaal over wma en met welke proggies je ze kunt maken.#17

Buitengewoon interessant, ik zal ook eens wat gaan klooien met dat WMA. Hoe kleiner hoe fijner niet waar?

Prutser : je hebt helemaal gelijk wat betreft Windows, ik ben verplicht ermee te werken omdat ik sommige programma’s niet voor mijn MacIntosh kan vinden, maar wanneer ik ze heb zal ik zonder enige moeite dat schurftige ding van Bill Gates met een grote boog de tuin in trappen.

greetz
Mudman


#18

Sorry hoor maar wma is niet beter dan mp3.
Als je een goede professionele installatie hebt en mp3 encood met fraunhofer professional producer of lame (op 192kbps)hoor je dat wel.
Als je mp3’s wil archiveren, gebruik dan nog altijd mp3 op 192kbps (cdtjes kosten niet zoveel).
Als je echt beperkte bandbreedte hebt is wma wel beter op lagere bitrate dan mp3.
Wma op 64kbps is echt slecht met sommige soort muziek.(VEEEL vervorming)
En: Het grootste nadeel aan wma: wma kan alleen maar realtime gedecodeerd worden op 1x dus. Als je dus een audiocd rechtstreeks van wma wil branden moet je ofwel eerst lang wachten om te decoderen ofwel 1x kiezen . en dat zuigt.
Dus op lage bitrate : onder 128kbps wma beter dan mp3, gelijk of boven 128kbp wma slechter dan mp3. (dan heb ik het niet over xing, musicmatch, of audiocatalyst, maar wel over de professionele encoders van fraunhofer)

[This message has been edited by ws123456 (edited 24 March 2000).]


#19

Nou wordt het allemaal al wat duidelijker, thanks ws…!!!


#20

Ja zeker…

Check out my site filled with Games/ISO’s/AppS/MP3 Albums - All Links work !

<A HREF=“http://uds.cjb.net” TARGET=_blank> </A>