Wat is een buffer underrun?

vbimport

#1

kan iemand uitleggen wat dat is?
het programma was nero


#2

de datastroom naar ram-buffer van brandertje loopt te langzaam.


#3

Voor een leek,

Dan gebruik je te veel programma’s tijdens het branden, dus als je die probleem vaak krijgt. moet je tijdens het branden een blokje om gaan


#4

Of om beide verhalen samen te vaten: De processor van je computer is met teveel taken bezig (prog’s) om ook de cd brander nog van de te branden gegevens te voorzien (waarschijnlijk een "oudere"computer) Zoals al gemeld werd dus progs sluiten en ook eventuele modems en zo afsluiten.
Werkt dit niet, dan of een nieuwe computer of een scsi brander


#5

Okay, ik zal het zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen:
Een CD schrijver heeft een bepaald aantal ‘buffer-geheugen’. Als je iets schrijft, dan gaat de data eerst (via de harde schijf) naar de buffer (buffer-geheugen).
De harde schijf stuurt dus elke seconde data naar de buffer. Hij vult de buffer als het ware aan.
De buffer is ervoor dat als je harde schijf (om wat voor reden dan ook) de constante datastroom niet kan garanderen, de brander niet meteen stopt met branden. Als een brander namelijk geen data meer geleverd krijgt, kun je de cd weggooien, aangezien de datatoevoer constant moet zijn.
Kijk, als een schrijver een buffer heeft van 4 MB en hij schrijft met 8 speed (150 KB), dan kan hij dus in feite 4/(80,150)=3,3 seconde zonder toevoer van de harde schijf branden.

Een buffer underrun is dat je buffer leeg is en dus geen aanvoer meer krijgt en dus stopt te schrijven.
De oorzaak dat je buffer leeg is komt doordat je harde schijf geen gegevens meer aanvoerde, omdat-ie waarschijnlijk met iets anders bezig was.
Dat ‘met iets anders bezig zijn’ moet je zien te voorkomen door je hardeschijf alleen maar bezig te laten met het versturen van je data naar het buffer geheugen.
Als je geen programma draaide moet je eens kijken of je per ongeluk geen screensaver ofzo hebt aanstaan.

Succes, als je iets niet snapt moejet ebm vragen.