W32.yaha.k > Are you a Soccer Fan?

Heya,

KAMPEN - De Nederlandstalige databank voor computervirussen VirusAlert heeft maandag gewaarschuwd voor een nieuw gevaarlijk virus. Het gaat om Yaha.K, dat zichzelf per e-mail doorstuurt en de beveiliging van computersystemen uitschakelt.
http://www.nu.nl/news.jsp?n=92711&c=53

Lees de rest op onderstaande link :slight_smile: Hebben jullie al last gehad van dit virus? Ik ben net bij mijn vriendin al bijna een uur bezig geweest het te verwijderen…

http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.yaha.k@mm.html

Deze link moest je maar onthouden, als je het virus in je vriendenkring nog moet verwijderen… hij is best vervelend :wink:

Open dus geen mailtjes met de grootte van 46 of 47kb!!!

Hele discussie over virussen (in het Engels weliswaar) in deze thread:
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?threadid=45386

Ik ben ook bang dat deze echte viruswaarschuwing vergezeld gaat worden door een heleboel fake virusmeldingen, de zogenaamde hoaxes.

Deze hoaxes zijn vaak te herkennen aan de boodschap dat ze naar zoveel mogelijk mensen doorgestuurd moeten worden. Alsjeblieft, doe dit niet, of dan in ieder geval niet aan mij…ik heb een enorme hekel aan dat soort dingen.

Ik zag je dat over die HOAXen ook posten in het Engelse gedeelte. Ik was niet van plan dat soort dingen door te sturen, maar ik vind dat mensen wel moeten weten dat ze dit bestand niet openen. Vooral omdat je geen .exe files meer kunt openen nadat je dat stomme virus hebt geopend, en hebt gerestart…

Aangezien mijn zwager het wel heeft geopend, en ook hij kranten leest, vond ik dat een melding hier eigenlijk ook wel op zijn plaats was. Er zijn zeer veel verschillende subjects, welke staan vermeld onder de link van symantec. Kijk ernaar, en open geen mailtjes met de grootte van 46kb.

Succes :slight_smile: !

P.s. Da_Taxman is de beste moderator die een board zich voor kan stellen! (serious:cop: )

Een terechte waarschuwing, mijn reactie was ook geen aanval.

Het is goed om zo af en toe hier eens aandacht voor te vragen, want er zijn teveel mensen die niet weten wat ze doen en daardoor meer schade berokkenen aan anderen, zonder dat ze zich hiervan bewust zijn…terwijl het zo eenvoudig is te voorkomen.

"t grootste virus zal altijd FUD blijven.

Ik heb vorige week nog bij iemand een pc gefixed die ook dit virus had. Het was weliswaar een variant, maar wel onderdeel van de ‚ÄúYaha familie‚ÄĚ.
Het virus laat de pc vastlopen zodra er een executable gestart wordt, nou dat is nou net iets waar je bijna niet onderuit komt! :wink:

Bij Symantec stond duidelijk hoe je het kon verwijderen van een ge√ɬĮnfecteerde computer en het was dan ook een klusje van niks. (beetje rommelen in het register die je via reg.com ipv regedit.exe opstart en daarna vond de patch ook nog 4 files en hopla alles weer draaien! :slight_smile: