Vrijheid is een hol begrip

vbimport

#1

Wij zijn gewend aan onze vrijheid. Misschien daardoor voelen we de waarde ervan in ons eigen leven vaak niet meer zo sterk. We denken maar al te gemakkelijk dat ‘anderen’ er wel voor zullen zorgen dat de vrijheid behouden blijft.

Wij zijn gewend aan onze vrijheid omdat er niet echt iets is aarvoor wij de laatste 40 jaren nu hebben moeten strijden. Daar bovenop hebben we de afgelopen 4 jaar ook nog eens de belabberdste regering gehad die een land zich kan wensen. Een mengelmoes van fanatiekelingen , rijken en moraalridders vertelde ons even hoe alle luxe problemen opgelost gaan worden.
We denken absoluut niet dat “anderen” er wel voor zorgen dat deze vrijheid behouden blifjt. We doemdenken erover hoe het toch in godsnaam komt dat een regering die we zelf hebben mogen kiezen met de meest debiele regeltjes , wetten en plannen aankomt om onze maatschappij toch vooral up-to-date te houden.

Volgens de premier van Nederland kunnen Nederlanders niet zonder hun vrijheid. “Maar we denken wel dat onze vrijheid wel zonder ons kan. Wij ervaren vrijheid als keuzemenu dat door anderen wordt bereid en geserveerd. Wij hoeven slechts aan te schuiven en naar onze smaak op te scheppen. Maar zo werkt het niet.”

We denken dat iedereen in vrijheid geboren wordt , om daarna onderworpen te worden aan een maatschappij die Nederland heet. Denk groot ? Nederland IS klein. Een van de kleinste Europese landen die er is.

Verder denken de we dat iedereen die NIET in nederland geboren wordt , hoogstwaarschijnlijk NIET in vrijheid geboren is en DAAROM graag naar het beloofde land Nederland willen trekken om daar een nestje te bouwen. De enige uitzondering hierop zijn de rijke nederlanders die naar Belgie , Frankrijk of Zuid-Spanje vertrekken om daar hun bijna rottende karkas voorgoed neer te planten.

Balkenende beschreef in zijn toespraak dat vrijheid iets is dat onbetaalbaar is. Om dit duidelijk te maken refereerde hij aan de blijdschap die veel immigranten voelen wanneer zij burger mogen worden van de Verenigde Staten. “Het doet ons denken aan de enorme blijdschap waarmee onze bevrijders in mei 1945 werden ingehaald in onze steden en dorpen.”

Het gore lef alleen al om er al bij voorbaat vanuit te gaan dat een immigrant ontzettend blij moet zijn als hij Amerikaans burger mag worden. Moet deze vercommercialiseerde arrogantie ook in Nederland doordringen ? Dit is verkapt religieus racisme en heeft niets met vrijheid te maken.
Vrijheid is om te gaan en te staan waar je wilt. Probeer dat maar eens op een willekeurige vierkante kilometer in bewoond Nederland.

Ook benadrukte premier Balkenende het belang van kiesrecht binnen een democratie: "Het is een vrijheid waarvoor ontelbare mensen intens hebben gestreden en nog strijden. Onverschilligheid en democratische vrijheid gaan dan ook niet samen. Wie onverschillig staat ten opzichte van de democratie baant een pad voor onvrijheid en onderdrukking. "

Mag ik mijnheer Balkenende een dagje uitnodigen om de vrijheid in woonhuisvesting , vergunningen , ziektekostenverzekering , belastingschalen , scholing en geweld op straat te bezoeken ?
Uw denkwijze en uw gecreerde maatschappij legt mij verplichtingen op die ik geen vrijheid zou willen noemen.

Vrijheid ? Bestaat niet. Uit met dit sprookje. Bewijs mijn ongelijk. Graag zelfs.


#2

Ik vind het altijd prachtig hoe jij mijn gevoel in worden om kunt zetten…


#3

Originally posted by Dee-ehn
Ik vind het altijd prachtig hoe jij mijn gevoel in worden om kunt zetten…

Euh, het is woorden … niet worden. :wink:

Mr. B. ik zal deze threads missen als U echt zou weggaan. :frowning:


#4

Oh , als ik ze nog mag posten als gewone newbie van het hogere management zal ik mijn agressie nog best wel eens uiten hoor :slight_smile:

Denk maar zo : Wie kankert en schrijft is op dat moment in ieder geval niet bezig een moslim te vermoorden of zijn vrouw te slaan.

Ik zag trouwens laatst in de Telgraaf ( die van boom gemaakt is dan wel ) een zeer mooie column over 5 mei , vrijheid en de Tokkies. DAT zijn vrije mensen. Aleen wel erg jammer dat de auteur daarna maar voorstelde om de Tokkies zo snel mogelijk op te sluiten of iets dergelijks , omdat die veels te vrij waren. Omschrijf het dan goed en meet niet met twee tegengestelde principes.