Vobis start 0800-dienst met steun van Superweb

vbimport

#1

Geplaatst op: 16 maart 2000, 22.59uur

Superweb heeft een zusje. Computerwinkel Vobis start vandaag met VobisNET, een nieuwe 0800-internetaanbieder.

Vobis onderhoudt nauwe banden met Superweb, zo heeft mil vernomen uit betrouwbare bron. Vobis-directeur Hans Gijsen bezweert dat VobisNET technisch geheel onafhankelijk is van Superweb. Het blijkt echter dat er een innige relatie tussen de twee bedrijven bestaat.

Superweb verzorgde een 0800-nummer voor Vobis en stelde IP-adressen beschikbaar. Daarnaast fungeerde Superweb als intermediair tussen Vobis en telecomleverancier Eneco Call Services.

Hans Gijsen, algemeen directeur van Vobis Nederland, wil niets kwijt over de technische details van de internetaanbieding. Hij spreekt van een telecomleverancier 'met stootkracht' en 'het zijn geen kleintjes'. Over de relatie met Superweb is hij kort. "We hebben alleen ervaring gedeeld."

Superweb-directeur Henk de Jager is ook kort over de relatie met Vobis. "Ik heb twee gesprekken gehad met Gijsen. En we hebben een domeinnaam voor Vobis geregistreerd", zegt De Jager. "Als er meer is gebeurd, hebben technische mensen dat onderling afgehandeld."

Computer leasen
Vobis koppelt haar aanbieding in eerste instantie aan een leaseconstructie voor een nieuwe computer. De volgende fase is het uitgeven van abonnementen aan bestaande Vobis-klanten. De laatste fase is het openstellen van VobisNET voor alle Nederlanders.

Gijsen garandeert de kwaliteit van de 0800-dienst. "Het moet excellent zijn. We willen niet dat klanten geïrriteerd raken." Vobis heeft geleerd van de ervaring van Superweb, zegt Gijsen. "Zij hebben ons verteld wat er goed ging en wat fout."

VobisNET beschikt over een 34 Mbit-verbinding met internet. Dit is een gedeelde verbinding, zo melden bronnen. Achter het 0800-nummer staan 5400 modems.

100.000 abonnees
Gijsen verwacht de komende zes maanden 5.000 tot 10.000 abonnees. Het aantal modems is ruim voldoende voor dat aantal abonnees. Na de zomer wordt bekeken of VobisNET opengesteld kan worden voor iedereen. Dan zou het abonneetal volgens Gijsen kunnen groeien tot 100.000.

VobisNET abonnees kunnen onbeperkt internetten. Als er echter geen data over de verbinding gaan wordt de lijn na 20 minuten verbroken. In alle andere gevallen kapt de dienst na twee uur de verbinding af en dient de gebruiker opnieuw in te bellen.

Wie VobisNET wil gaan gebruiken dient een driejarig leasecontract aan te gaan. Tegen 2,95 gulden per dag over een periode van drie jaar krijgt de klant een compleet computersysteem en een jaarabonnement op VobisNet. Na drie jaar moet nog een bedrag van 500 gulden worden betaald. Totaal kost de PC dus 3.730,25 gulden.


einde nieuws brief mil mil mil mil


#2

Héééééé,

Annie heeft er een broertje of zusje bij gekregen.


visit http://go.to/f1game


#3

wat leuk een concurrent, misschien word het dan toch allemaal wat beter,

nog een vraagje, werkt bij vobis de multiplayeroptie wel, die is namelijk bij superweb uitgezet


#4

dus kijk uit voor dat je een abo neemt bij
VobisNET,
want als dat net zo kut is als superweb is het weg gegooit geld
dus ik ben geen zusje van annie
no way hoitinga
dit is een waarschuwing

grtz mil