Virus op een moederbord?

Ik heb een vraagje. Lol eigenlijk wil ik mijn vermoeden bevestigt zien maar goed ik benniet te oud om te leren dus het zou zomaar kunnen. Ik heb een kennis en die heeft een pc. Dat ding heeft kuren ennu heeft ze ergens in een pc winkel navraag gedaan en daar is haar verteld dat er wel eens een virus op haar mobo kan zitten… Nu is mijnvraag dus… is dat mogelijk??? Persoonllijk denk ik van niet maar goed het zou kunnen.

mzzl Dúnedain

Je hebt BIOS virussen…

Okay dat is alvast iets. Maarre… is daar wat tegen te doen anders dan een nieuw moederbord kopen?

mzzl Dúnedain

Nieuwe BIOS zal het wel doen…
Ik lees verschillende verhalen, sommigen zeggen dat je de batterij van het moederbord moet verwijderen en CMOS moet resetten, anderen zeggen dat dit niet helpt omdat CMOS en BIOS totaal iets anders zijn.

Een BIOS Flashen zou misschien kunnen helpen.

Ik heb niet heel lang gezocht, maar wellicht helpt deze link je alvast een eindje op weg:
http://techrepublic.com.com/5208-6230-0.html?forumID=101&threadID=208830&start=0

:rolleyes:

Srry Tax,

Ik heb niet heel lang gezocht, maar wellicht helpt deze link je alvast een eindje op weg

Ik snap de hint :iagree:

Ja ik zeg het vaak tegen anderen
Nee ik heb het zelf deze keer niet gedaan
Ja ik was lui… Voor deze ene keer dan

tnx m8 uiteraard zijn nog meer antwoorden welkom maar ik ga ook zelf eens wat zoeken

mzzl Dúnedain

Als ik meer info had, zou ik het wel geven hoor…maar ik ben geen specialist op dit gebied en heb ook geen idee waar ik precies zou moeten zoeken…behalve Google :wink:

Vroeger had je wel eens in zeldzame gevallen een virusje die de settings van je BIOS overhoop haalden ja.

Je CMOS is zeg maar de chip zelf, de BIOS is het Basic Input Output System, wat het besturingssysteem verteld waar de apparaten zitten en hoe je ze aan moet sturen.

Bij het opstarten gebeurt eerst een POST , Power On Self Test, daarna wordt gekeken naar de voorgeprogrammeerde instellingen in de BIOS en van daaruit wordt het besturinggsysteem opgestart door op de beschikbare bootsectoren van apparaten en disken te kijken. Deze instellingen staan in de SETUP. (Press Del if you want to run setup or diags).

Als mensen het over de BIOS, CMOS of de bios-instellingen hebben, dan hebben ze het altijd over die SETUP.

Aangezien die SETUP data in een stukje geheugen staat dat overschreven kan worden, kunnen daar ook virussen in rondhangen, maar die kans is erg klein.

Om de setup naar de standaard waarden terug te brengen moet je tijdens het opstarten twee pinnetjes op het moederbord kortsluiten. Soms via een jumper maar nu meestal door twee contactpunten even met elkaar te verbinden met bijvoorbeeld de kop van een schroevendraaier. Dit wordt een CMOS RESET genoemd. Eigenlijk gebeurt hier dat de ROM in de bios weer terug gekopïeerd wordt in de RAM (met batterij). De datum staat weer op 1980 en de harddisk wordt opeens niet herkend. Even weer terug instellen en je systeem herkend alles weer en start op.

tnx :bow::bow:

mzzl Dúnedain

[quote=Dunedain;1859901]Ik heb een vraagje. Lol eigenlijk wil ik mijn vermoeden bevestigt zien maar goed ik benniet te oud om te leren dus het zou zomaar kunnen. Ik heb een kennis en die heeft een pc. Dat ding heeft kuren ennu heeft ze ergens in een pc winkel navraag gedaan en daar is haar verteld dat er wel eens een virus op haar mobo kan zitten… Nu is mijnvraag dus… is dat mogelijk??? Persoonllijk denk ik van niet maar goed het zou kunnen.

mzzl Dúnedain[/quote]

He deed die comp het zelfde wat de mijne doet???

Lees me post ma even???

http://club.cdfreaks.com/f12/probleem-win-xp-op-packetbell-232122/

Hai,

Heb je post gelezen en jouw reactie hier beschrijft je probleem al wat duidelijker dan dat je doet in je andere post. Dus daar kun je ook mijn reactie daarop lezen.

mzzl Dúnedain