Virtualdub & Virtualdubmod saving WAV probs

vbimport

#7

I think I have the latest version. VirtualDub 1.6.17 or VirtualDubMod 1.5.10.2 with bug fixes. As for the codecs, 4 different ones I think.


#8

Yes, virtualdub it’s latest version.

Try to install again the mp3 codec, maybe this solve.

You can find here LAME


#9

Might I be able to discuss my original problem which led me to this roadblock? Or should I submit a new post somewhere else?


#10

i’ve had the exact same issue and it’s usually do to 1 of 2 things…the audio is corrupted or sometimes…virtualDub won’t take vbr audio from an avi/mpeg etc…i don’t know why but these are usually the culprits

try another avi or mpeg and see…:slight_smile:


#11

That’s it exactly. I tried an avi file that I know doesn’t have a VBR and it didn’t give me the message. Weird, cuz I thought the solution to my sync problems was to extract the WAV from the crappy VBR avi file and re-insert it and save the new file. I guess I need to look for another solution to my sync problem. Thanks Nosmartz. You may of saved me hours of wasted time.


#12

yeah…i’ve done many vbr mpg/avi in VD…it’s always the same…error

ur welcome


#13

Where do you suggest I post my sync problem?


#14

You can still post here :slight_smile:


#15

you mean in this post or in this forum?


#16

try an app called avi preview 2.3…i used it to fix the audio and it went back through VD w/ no problems…:slight_smile:


#17

You can continue in this thread :slight_smile:


#18

Do you know where I can find this program? I tried google with no definate result. Thanks :slight_smile:


#19

i’ll send u a link


#20

Ok here goes geno888,

I have spent plenty of time scanning through presidencies looking for methods to avoid this, but frankly I’m sick of wasting DVDs in an effort to find out if the similar thread’s solutions will work in my case.

I am trying to burn some TV Rips to DVD. Here’s the problem: The burning process goes fine but when I play it in my dvd player, the audio starts out fine but gradually goes out of sync. DVD rips Burn fine, but I guess TV Rips do not.

From what I can gather from some of the presidencies and from the error in VirtualDub, which I’ve tried to use to fix this problem, is that it has to do with the mp3 compression of the audio being in VBR and not CBR. Does this familiar?

How can I fix this VBR problem?


#21

ok thanks Nosmartz :slight_smile:


#22

convert the vbr to cbr in the app i will pm you


#23

You can try another method. Open the video in virtualdub, then select direct stream copy for video and full processing mode for audio.

Then select Audio --> “Compression” and select a codec, and save again the avi. In this way you don’t need to save a separate wav file, but you can elaborate directly the audio stream compressing it again.

See if this solve :slight_smile:


#24

geno I’ve tried this before, but I don’t know how to choose the right compression. I know I should use the LAME selection, but how do I know which bitrate to select?

Nosmartz, I’m downloading the program now and will let you know how it works out.


#25

Usually 192 is a good bitrate for a mp3 file.


#26

i found this app on a french website…not many use it but what it basically does is demux any audio there is and…can fix audio issues all in one app…it’s a very basic app…i found 0 instruction on how to use it…i just played w/ it and figured it out…no worries…its’ not like photoshop( a b**** to learn)…:open_mouth: