Video virus

vbimport

#1

Gevaarlijk virus verpakt als videofragment
9 juni -

Een virus dat als videofragment is vermomd zou op 2000 computersystemen bij bedrijven en particulieren voor een nieuw drama kunnen zorgen. Vandaag overlegt de Amerikaanse opsporingsdienst FBI over de nieuwe dreiging met beveiligingsexperts.
Het Amerikaans beveiligingsbedrijf Network Security Technologies (Netsec) heeft het gevaarlijke programma ontdekt, een videofragment dat in werkelijkheid een vernietigend virus is. Het werd ontdekt toen hackers probeerden het systeem van Netsec binnen te dringen. Het beveiligingsbedrijf ontdekte niet alleen de inbraak op hun eigen systeem maar ontrafelde tegelijk plannen voor een grote aanval op computersystemen. Daarna wist Netsec een chatroom op internet af te tappen waarin de hackers hun plannen bespraken.
De hackers, met als chatnamen Serbian en Badman, zouden woensdag een controle hebben uitgevoerd op besmette computers en op korte termijn zou de aanval plaats gaan vinden. Netsec heeft gisteren de FBI een lijst overhandigd met 2000 systemen waarop het virus geïnstalleerd is. Met name computers die een permanente internetverbinding zijn kwetsbaar voor de mogelijke aanval. Enkele maanden geleden zorgde een vergelijkbare DoS-aanval (Denial of Service) van computervandalen voor het platliggen van grote websites als Amazon, CNN en Yahoo. (Bron: Automatiseringsgids)
Hoe het virus te herkennen zou kunnen zijn is te lezen op de CNN nieuwspagina.