Vertaald: Waar kan je het beste (gratis) ebooks downloaden? Download ebooks voor je iPhone/iPad/ereader

vbimport

#1

Op zoek naar de beste plek om (gratis) pdf ipod kindle nook iphone ebooks te downloaden? Waar kun je het beste ebooks downloaden? Bekijk dit overzicht van de meest populaire winkels voor het (gratis) downloaden van ebooks.

Ebooks (digitale boeken) zijn alweer een tijdje beschikbaar. De meeste van deze ebooks waren beschikbaar in .pdf formaat, en werden dan ook bekeken op normale computerschermen. Echter, met de laatste gadgets die tegenwoordig beschikbaar zijn, is het mogelijk om ebooks te lezen op speciale apparaten genaamd e-readers. Het is zelfs mogelijk om met bepaalde mobiele telefoons, smartphones, ebooks te lezen. Ook andere apparaten, zoals de iPod en iPad zijn in staat om e-books te lezen.

Meest populaire betaalde ebook winkels
Amazon.com heeft een geweldige hit met haar populaire Kindle e-reader. Het assortiment is enorm bij Amazon, en zo ook voor het ebook assortiment daar. Naast digitale boeken heeft Amazon ook kranten en tijdschriften in de digitale versie.

Minder bekend is Kobobooks, zij adverteren met “Gratis eBooks voor iPhone, Blackberry en Palm Pre”. Zij bieden drie eenvoudige stappen: (1) kies je ebook; (2) download de gratis e-reader app voor iPhone, Blackberry, Palm Pre, of Android; (3) lees het ebook op je smartphone, e-reader en/of computer. De Android app zou ergens begin 2010 live gaan, wat zou moeten betekenen dat je de HTC Magic, Motorola Droid en toestellen als de HTC Hero als e-reader kan gebruiken.

Andere betaalde ebook winkels zijn: Sony store - deze winkel van Sony biedt verschillende e-reader apparaten. Ook traditionele boekenketens uit de VS zoals Barnes & Nobles en Waterstones bieden ebooks online aan. Barnes en Noble hebben hun eigen e-reader, genaamd Nook, terwijl Waterstones verschillende Sony e-readers aanbiedt.

Winkel & e-reader

Amazon

[ul]
[li]Kindle, Kindle 2, Kindle DX[/li][/ul]

Kobobooks

[ul]
[li]iPhone, Blackberry, Palm Pre, Android[/li][/ul]

Barnes & Noble

[ul]
[li]Nook[/li][/ul]

Sony

[ul]
[li]Reader Pocket, Reader Daily, Reader Touch[/li][/ul]

BooksOnBoard(US&UK)

[ul]
[li]PC/Mac; iPhone/iPod Touch; Sony-Nook-Kindle.[/li][/ul]

Waterstones (UK)

[ul]
[li]Sony; Elonex[/li][/ul]

Most popular free ebook stores

Kobobooks also heeft ook een gedeelte met enkel gratis ebooks, voor als je ebooks eerst even wilt uitproberen. Sommige van de gratis ebooks zijn beschikbaar om te downloaden, en de gratis ebooks hebben verschillende bestands-extenties.

Sony en Google zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Dit betekent dat gratis boeken uit bibliotheken van over de hele wereld nu gelezen kunnen worden op Sony eReaders. Om gratis ebooks te lezen, moet de zogenaamde Reader Library software gedownload en geinstalleerd worden (dit is gratis). Hierna kunnen de gratis ebooks gelezen worden op de PC, of overgezet worden op Sony ereaders.

WebSite ---- e-Reader

Kobobooks Free

[ul]
[li]iPhone, Blackberry, Palm Pre, Android[/li][/ul]

Google Ebooks

[ul]
[li] Desktop/Laptop PC; Sony Reader Pocket,[/li][/ul]

Planetpdf

[ul]
[li]PDF Reader (e.g. Adobe Acrobat)[/li][/ul]