Veronica komt vrijwel zeker terug op tv

ROTTERDAM, 22 DEC. Veronica komt vrijwel zeker in april van het volgend jaar terug op de televisie. De vereniging zal uitzenden op het kanaal van de clipzender The Box.

Volgens voorzitter Willem van der Meer de Walcheren zijn Veronica en de eigenaren van The Box het bijna eens over een volledige overname van het kanaal in Nederland. Hij had verwacht dat de onderhandelingen gisteren afgerond konden zijn, maar over onder meer enkele rechtenkwesties moet nog worden doorgepraat.

The Box is een 24-uurs landelijk videoclipstation waar kijkers voor zestig eurocent per minuut telefonisch verzoeknummers kunnen aanvragen. Om de wachttijden kort te houden werkt het station met meer dan veertig regionale versies.

The Box is sinds 1995 op de Nederlandse kabel en is een joint venture van het Amerikaanse Liberty Media Corporation (LMC) en het Nederlandse bedrijf Quote Media. LMC is met The Box actief in veel landen en bezit onder meer Discovery Channel en het koopkanaal QVC. LMC is ook eigenaar van het kabel- en internetbedrijf UPC. The Box en Quote Media bevestigen de gesprekken, maar geven verder geen commentaar

Als de uitzendingen in april beginnen zal de roemruchte vereniging meer dan twee jaar uit de ether zijn geweest. Begin 2000 stapte Veronica uit de Holland Media Groep (RTL4, RTL5) met achterlating van de tv-zender. HMG mocht de naam ‘Veronica’ nog tot september 2001 gebruiken en doopte het kanaal dit voorjaar om tot Yorin.

De vereniging Veronica restte het kleine kabelradiostation Kink FM, een succesvol omroepblad (oplage van 1,2 miljoen), een renderende website en enkele zakelijke activiteiten waaronder een uitgeverij.

Eind vorig jaar leek een samenwerking met de SBS-groep (SBS6, Net5) tot een terugkeer op de televisie te leiden. SBS kocht alvast het kanaal Fox8 en wilde daar samen met de vereniging het nieuwe Veronica op gaan uitzenden. In maart mislukte de samenwerking alsnog en ging SBS alleen verder onder de naam V8.

Op de nieuwe zender zal Veronica vanaf april langzaam een eigen gezicht gaan opbouwen. Volgens woordvoerder Van der Meer de Walcheren gebeurt dat het eerst in de avonduren. Overdag zal Veronica clips blijven uitzenden. Veronica zal zich richten op een jonge doelgroep.

22 december 2001

Eindelijk van die “andere” zeikerds af… en dan te bedenken dat het merendeel van de freakers “Kelly” 'lekker vind…

Ik hep hier toch geen The Box, hier hebben wij MP3 ==> FTP, FXP, dus manieren zat om je eigen verzoeknummers te horen :smiley: