UPC staat op de rand van een Nasdaq-verwijdering

vbimport

#1

UPC staat op de rand van een Nasdaq-verwijdering
Gepost door Mark Timmer Dinsdag 17 Juli 2001 - 12:45 - bron: Computable
Dat UPC het financiëel gezien niet zo goed doet was al een tijd duidelijk, maar het bedrijf maakt het nu wel erg bont. Analisten hebben het vermoeden dat het nog maar een paar maanden zal duren, voordat UPC’s eigen vermogen in rode cijfers op de balans komt te staan. De schulden zullen in dat geval groter zijn dan de bezittingen, een niet echt wenselijke situatie.

Tot overmaat van ramp daalde de koers van het aandeel UPC gisteren op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq ook nog eens tot de dramatisch lage waarde van 0,81 dollar. Aangezien de minimumkoers die een aandeel dient te hebben 1 dollar is, bevindt de kabelmaatschappij zich in een niet al te best pakket. Blijft de koers minstens een maand lang op dit niveau hangen, dan zal verwijdering van de Nasdaq volgen.

Vanzelfsprekend zal uitsluiting van deze beurs ook geen goede invloed op de financiële situatie van UPC hebben, zodat een spannende maand gaat volgen. Op het moment is het aandeel voor het laatst verhandeld tegen de drempelwaarde van 1 dollar, maar de bied- en laatkoersen laten zien dat hier waarschijnlijk in het komende uren alweer wat dollarcenten vanaf zullen gaan. De daling ten opzichte van een paar weken geleden is ongekend. Meer dan tweederde ging er van de koerswaarde af, aldus Computable:

Kabelbedrijf UPC dreigt door een historisch lage beursnotering verwijderd te worden van de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. De koers van het kwakkelende kabelbedrijf bereikte maandag een absoluut dieptepunt en verloor in één dag ruim eenderde van zijn waarde en sloot 37 procent lager op 0,95 euro.

Analisten verwachten dat UPC aan het einde van het derde kwartaal over een negatief eigen vermogen zal beschikken. In dat geval is de optelsom van de schulden groter dan die van de bezittingen en komt UPC op het ‘strafbankje’ van de Amsterdamse beurs terecht.
Gerelateerde nieuwspostings (openen in nieuw window)20-06-2001: Chello als onderpand voor lening van UPC02-04-2001: Verlies UPC over 2000 opgelopen tot 1,9 miljard euro

http://www.tweakers.net/nieuws/17649


#2

Haha; hadden ze ook maar kabel aan moeten bieden in de kleine dorpen :stuck_out_tongue:


#3

Is leuk geld verdienen met UPC.
Je moet risico durven te nemen.

Heb vanmorgen een hoopje verkocht en later in de middag verkocht.

Leuk zakcentje verdient met 6 nullen, inclusief die achter de komma.

Kan ook misgaan, maar het is wel erg goedkoop geworden nu.
Ik geloof niet direct in een Faillissement van UPC.

Durf te kopen en te verkopen.

Wel op tijd verkopen je weet maar nooit


#4

Originally posted by Theodor Bullock
[B].

Heb vanmorgen een hoopje verkocht en later in de middag verkocht.

[/B]

snap ik het nou niet helemaal of is dit wel erg vreemde handel ?

over upc : net goed moeten ze maar overal in nederland kabel gaan aanbieden en niet alleen in de “grote steden” waar ze toch al adsl hebben…


#5

Tja UPC heeft met Chello behoorlijk wat fouten gemaakt… dat mag duielijk wezen. Alleen is het vaak de vraag hoe het komt dat het zo slecht gaat met de zaak… ik zelf denk dat de (tijdelijke) slechte kwaliteit van Chello’s kabelinternet (zeer traag bij velen) veel kwaad bloed gezet heeft en mensen van Chello hebben afgezien…


#6

Problemen zullen er altijd zijn met Chello. Ze zitten niet goed op de rails en reageren te traag. Ik ben dan ook blij dat ik Athome heb.

Alhoewel er deze week een storing was in onze regio wordt alles toch snel opgelost bij Athome.
Een kennis van mij kreeg een mailtje terug op een mail welke 2 maanden geleden was gestuurd. Deze mail was 2 maanden onderweg geweest.

En maar zeggen e-mails gaan in een fractie van een seconden.

Je ziet maar overal worden wel eens foutjes gemaakt.