Uitkleden Windows XP

vbimport

#1

Hai,

Ik heb gehoord dat er iemand eens bezig is geweest met zijn versie van windows xp en die helemaal uitgekleed heeft. Na dat gedan te hebben bleef er een ontzettend snel besturingssysteem over wat nog stabiel bleef ook nog. Dwz hij heeft echt alle overbodige dingen er uit gehaald. Drivers ed die zitten er zo een hoop in en als je een stukje hardware koopt krijg je er de juiste drivers toch bij. Het gaat mij om dingen die je zelden of nooit gebruikt zodat je een besturingssysteem krijgt dat puur en alleen draait zonder bijkomende dingen te doen en doet wat hij moet doen. Nu wil ik graag weten of iemand weet waar ik de betreffende info zou kunnen vinden of dat iemand weet hoe je zoiets aan moet pakken. Ik wil dat eens voor mezelf gaan proberen om te kijken hoe dat in zijn werk gaat en of dat wel echt goed werkt.

mzzl Dunedaïn


#2

http://www.blackviper.com is wat mij betreft de beste site tot nu toe. Er is erg veel te tunen aan XP. Veel overbodige services kunnen worden uitgeschakeld. Alle drivers kunnen verwijderd (wel cd nodig als je nieuwe hardware wilt installeren). Map met installatiebestanden, visuele stukje een beetje minderen, etc etc

Moet alleen eerlijk zeggen dat dit niet een super snel systeem heeft opgeleverd bij mij. Maar goed… alle beetje helpen. Als er nog betere methoden zijn … hou ik me ook aanbevolen.

// http://www.schoonepc.nl beschrijft ook wel een aantal optimalisaties.


#3

Tja er is tegenwoordig de Windows XP reduced media edition. Deze bevat weliswaar nog veel nutteloze services, maar geen Windows media player etc meer. Ook dat zal je systeem wellicht ten goede komen. Heb het echter nog nooit geprobeerd…:wink:


#4

Het vervelende aan XP vind ik dat je idd veel onderdelen kunt uitschakelen, danwel verwijderen. Vervolgens een alternatief installeerd en erachter komt dat dit niet echt snelheidswinst tot gevolg heeft.


#5

nLite