[Uitgevers] zoeken met [/jpschadde]

Hehe, die topics zo maken vind ik leuk :wink:

Anywayz, ik zoek een uitgever. Een goede vriend van me is een boek aan het schrijven, en heeft die bijna af. Aangezien jullie hier heel wat aftikken, zullen jullie ook allemaal wel schrijven.

Bovenstaande is dus gelul; jullie schrijven niet. Echter, die gast wil ik graag helpen met het vinden van een uitgever. Hoe ga je te werk? Als je hem het boek toestuurt zegt die uitgever vast; geen tijd voor ofzo?

Kan je sowieso wel makkelijk bij die uitgevers? Weet iemand van jullie waar je dan het best kan beginnen? Bij een grote, of kleine uitgever? Of allemaal proberen? Of alleen maar eentje?

Iedere vorm van hulp is goei, je mag geloof ik nog wel een hoofdstukje lezen ook :wink: Nog 2 hoofdstukken en dan is het af…

Ervaren lezers kunnen ook wel commentaar geven :smiley: Wellicht :wink: Weet niet wat mr.X daarvan vind :wink:

Alvast bedankt, een van jullie zal vast wel iets leuks weten :smiley:

Uhm, ik raad hem aan om heel wat kopies te maken en rond te sturen naar alle mogelijke uitgevers. Vervolgens moet ie zn vingers maar gekruisd houden, in de hoop dat ze er iets in zien.

Originally posted by jpschadde
Hehe, die topics zo maken vind ik leuk :wink:

Ik niet, uitermate irritant zelfs als ik eerlijk ben.

Maar om terug te komen op je vraag, er zijn veel uitgeverijen. De meeste uitgeverijen hebben een bepaalde doelgroep, niet iedere uitgeverij rocht zich op alle boeken.

Dus afhankelijk van wat voor soort boek geschreven wordt is het van belang de juiste uitgever te zoeken. Het is verstandig dat voordat je een kopie van het boek aan een uitgever toestuurt even contact op te nemen of de uitgever überhaupt wel geïnteresseerd is, probeer dan in ieder geval een persoonlijk gesprek te regelen.

Vaak zal een uitgever ook bepaalde eisen stellen. Zo kan bepaald worden dat je een bepaalde afname garandeert, het percentage van je opbrengsten in het begin laag is, maar met elke oplage toeneemt… (dat is bij mijn vader tenminste wel zo gegaan)

Jah Taxman, die topics op cdfreaks zo zijn irritant, zal t niet meer doen :slight_smile: Op FXPboards blablabla :wink:

Jouw pa schrijft, of schreef, dus ook? Hij zegt net tegen me; als er nog zo’n zinnige reactie komt dan wordt ik cdfreaks lid en ga ik wat antwoorden :wink: Daar gaan we dus voor he :stuck_out_tongue:

Ikzelf denk ook dat je wat persoonlijke gesprekjes zou moeten regelen. Het is voor de doelgroep scholieren denk ik vooral, hoewel volwassenen er ook goed van kunnen leren. Ik denk persooonlijk dat je als 17jarige redelijk makkelijk boeken zult verkopen. Je krijgt dan extra veel commentaar, en mensen vinden dat wel interessant, 17jarige boekenschrijvertjes :smiley:

Welke uitgeverij zou je zo denken dat ervoor geschikt is?

Een citaat:“Ik keek naar de persoon die op de stoel tegenover me zat.
Ze had lang blond haar, dat los over haar schouders hing. Haar gezicht was klein en rond en haar gelaatstrekken waren zacht en rond. Zachtjes leunde ze achterover tegen haar stoel. Een perfecte glimlach liet stralend witte tanden zien.”

Meerdere reacties natuurlijk always welcome :stuck_out_tongue:

We want porn! :wink:

we want porn

Waarom moet het nou weer per se een vulgair boek worden? Alsof een jongen van 17 aan niets anders kan denken…

We weten dus allemaal nu al waar het over zal gaan. Zodra het boek uitkomt zal ik het meteen gaan lezen.

:bow: We’re not worthy!