Toppunt van management

Onderstaand stukje vond ik in mijn mailbox. leek me een leuke post om af te sluiten voor ik mijn bed in duik…

Een Nederlandse firma had een roeiwedstrijd tegen een Japanse firma georganiseerd. De wedstrijd zou met een achtmansboot op de Maas worden gehouden.

Beide equipes trainden lang en hard om zo goed mogelijk voor
de dag te komen. Toen de grote dag kwam, waren beide teams “topfit”. Toch wonnen de japanners met een voorsprong van een kilometer.

Het Nederlandse team was zwaar aangeslagen. De oorzaak van deze vernietigende nederlaag moest absoluut boven water komen. Het topmanagement liet een projectteam vormen om het probleem te onderzoeken en om aanbevelingen te doen. Na lang onderzoek bleek dat de japanners zeven mensen hadden die roeiden en dat een man stuurde, terwijl in het Nederlandse team een man roeide en zeven man stuurden.

De leiding nam een adviesbureau in de arm voor een studie over de structuur van het Nederlandse team. Na enkele maanden van aanzienlijke inspanningen kwamen de adviseurs ook tot de slotsom dat er te veel mensen stuurden en te weinig roeiden.

Om een volgende nederlaag te voorkomen werd de teamstructuur ingrijpend veranderd. Er kwamen nu vier stuurmannen, twee hoofdstuurmannen, een stuurmanager en een roeier. Bovendien werd een prestatie-waarderingssysteem ingevoerd om die ene roeier nog meer te stimuleren. Het jaar daarop wonnen de japanners met een voorsprong van twee kilometer.

Het management ontsloeg daarop de roeier wegens slechte prestaties, verkocht de roeispanen en stopte verdere investeringen in een nieuwe boot. Het adviesbureau werd geprezen en het resterende geld werd onder het management verdeeld.

Herkent u dit ???

hehe, heel herkenbaar, zo gaat het bijna overal.

Zelf cdfreaks begint er last van te krijgen met al die,
moderators, administrators, news posters, bosses, #1 posters, rookies, members, girl members, ect. ect. :wink:

Hahaha LOL en deze is goed… beschrijft prezies hoe de overheid werkt :slight_smile:

Lijkt het bedrijf wel waar ik werk. Daar vallen de mensen met bosjes in fuctie omhoog… :stuck_out_tongue:

:cool: Lathieza :smiley: