Sweex router lb000021 en chello

ja maak je maar klaar hier volgt het verhaal…

sinds enige tijd een router aangeschaft ivm het toch wel uitdijende netwerk :wink: werkte goed maar week later telefonie gekregen via chello (samen met digitaal tv).
na twee weken het ditaal tv verhaal weer de deur uitgedaan :iagree:
het probleem was dat sinds het telefoon verhaal mijn internet dagelijks een tot twee keer uitviel .
het netwerk was wel benaderbaar door alle pc’s maar alleen het inet was dan vertrokken.
alleen het resetten van het motorola surfboard gaf dan weer internet verbinding.
na vele malen klagen bij upc (die dan zegt haal de router er maar eens tussen uit, die is gek heb alles nu keurig op statisch ip etc.) heb ik het volgende gedaan:met het installeren van het telefoonmodem werd de splitter van upc vervangen door een filter met slechts twee aansluitingen en kwam het inet uit een splitter NA het telefoonmodem.
heb de originele splitter weer gemonteerd (met drie aansluitingen) en daar mijn surfboard weer op aangesloten en voila probleem opgelost.
daar zakt je broek toch vanaf :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Dat ligt niet aan Chello, dat ligt aan u pc :smiley:

ja precies :Z :Z :Z

Ik heb hier ook zo’n ADSL akkefietje gehad. Plaats ik de splitter direct op de telefoonlijn in de meterkast (1e directe aansluiting en daarna gaat de kabel de grond in), dan doet adsl het prima, maar veranderd de kiestoon van mijn analoge telefoon in een opstartende boeing 747. Pak ik echter de aansluiting in de woonkamer, pleur ik daar de splitter op, dan werkt alles perfect.

fluit twillight zone deuntje

En hoe liepen de kabels vanaf de splitter uit de meterkast? Wellicht een vreemde vorm van interferentiestoring? Of je telefoon aangesloten op het DSL signaal? :slight_smile: