Super-dvd’s eenvoudig te kopiëren (knip/plak)

Macrovision-beveiling ontbreekt op high-resolution dvd’s Sony

Nieuwe hoge resolutie dvd’s, sinds kort verkrijgbaar in Europa, zijn niet voorzien van de gebruikelijke kopieerbeveiliging. Beroepskopieerders kunnen deze zogenoemde Superbit dvd’s als master gebruiken voor al hun illegale kopieën. Zelfs een videokopie maken is een eenvoudige klus.

Sony is de eerste in Europa die dergelijke dvd’s op de markt heeft gebracht, met titels als Men in Black en Crouching Tiger, Hidden Dragon. Deze Superbit dvd’s zijn ontdaan van alle overbodige extra’s, waardoor er meer ruimte overblijft voor data die de audio- en videokwaliteit verbeteren.

De bekende Macrovision beveiliging is echter niet aanwezig, waardoor het aansluiten van de dvd-speler op de videorecorder voldoende is om een VHS-kopie te maken. Normaal gesproken voorkomt Macrovision deze vorm van analoog kopiëren door het synchronisatie-signaal te verstoren. Bij een originele schijf heeft dit geen invloed op het beeld, bij een kopie wel. Er zijn dan slechts strepen op het scherm te zien.

Bron: New Scientist

http://www.cdfreaks.com/news2.php3?ID=5092 :wink:

Momenteel hebben ook niet alle DVD’s een Macrovision beveiliging hoor… gelukkig :slight_smile:

Enkele voorbeelden die zo in mijn hoofdje zitten:

  • Gone in 60 seconds
  • Full metal jacket
  • The usual suspects
  • The jack bull
  • Young guns

beetje creatief op het internet zoeken op bekende rip sites, en je komt genoeg tutors tegen om perfecte copien te maken van dvd op dvd…met of zonder macrovision…

maar stom blijft het natuurlijk wel van ze:)

Originally posted by Dee-ehn
http://www.cdfreaks.com/news2.php3?ID=5092 :wink:

Oeps… overheen gelezen…:stuck_out_tongue: