Studenten gaan college volgen via mobiele telefoon

[b]
TILBURG - Studenten van de Katholieke Universiteit Brabrant (KUB) gaan massacolleges met behulp van sms-berichten op de mobiele telefoon volgen.

Studenten kunnen tijdens de colleges via hun mobiele telefoon hun mening geven over bepaalde onderwerpen. Die mening wordt dan vrijwel onmiddellijk weergegeven, en in de les meegenomen.

Het project gaat met ingang van het nieuwe studiejaar in september van start. Volgens de KUB hebben verreweg de meeste studenten tegenwoordig een mobiele telefoon.

Daarmee kunnen ze geruisloos tekstberichten (sms) versturen. Door hun mening via die tekstberichten te geven, verwacht de KUB een grotere participatie van de studenten tijdens de massale colleges.

Coördinatie informatietechnologie en rechtendocent mr. T. Oudejans van de KUB is optimistisch gestemd over het project. “Een knelpunt in het onderwijs is het massale college, waar studenten soms de betrokkenheid verliezen. Met dit systeem kunnen we de studenten steeds om hun mening vragen, waardoor ze bij de les blijven. Zij kunnen zo bijvoorbeeld hun mening geven over een bepaalde casus die wordt behandeld.”

Te popelen

Via de sms-berichten kan de docent eventueel ook bekijken wie een bepaalde mening heeft gegeven, en desgewenst ook hoe de verhouding mannen-vrouwen is. Volgens Oudejans staan docenten ‘te popelen’ om het nieuwe systeem te mogen gebruiken.

In eerste instantie is de faculteit rechten aan de beurt, maar als het systeem goed werkt, volgt de rest. Studenten zullen geen moeite hebben met sms, weet Oudejans. “Uit onderzoek bleek dat er nu al heel veel privé van sms gebruik wordt gemaakt - vooral tijdens de colleges.”

Het project wordt opgezet in samenwerking met Ericsson, een fabrikant van mobiele telefoons. De kosten van de sms-berichten (die variëren van een dubbeltje tot twee kwartjes per bericht) krijgen de studenten geheel of gedeeltelijk terug

[/b]

Nou ik heb toch liever college via internet…

Via internet College volgen dan ben ik nog minder op school (vooral de ochtend.)

Nou deze docent zit niet te popelen !!!

gr carve

Voor wat is dat nuttig ?
Kan je daarmee en leerkracht ontslaan of zo ?
Alé, ik zie het nut er niet van in.

gewoon leraar achter een pceetje zetten… werkt toch ook ?? hij werk, en wij weinig… webcam erbij… gewoon een foto’tje laten draaien … zou wel rulen… laat 's horen, what’s you opinion ?? (sorry voor engels…)

Natuurlijk kan je het op bovenstaande manier oplossen maar of je op deze manier ook nog wat leert ???

Heb 3 jaar lang gestudeerd voor ADVOCAAT
maar ben nie verder gekomen dan LIMONADE

Alsof me mobiele abo nog niet genoeg kost.
Studeer daar dus, maar was niet van plan dat te gebruiken…

(hier stond onzinnege info )

Da_Taxman

[This message has been edited by Ruff-Next_Gangsta (edited 13 June 2000).]