StarOffice kost nu geld

Uit webwereld.nl :

Met het pakket wil Sun de strijd aangaan met het dominante Office-pakket van Microsoft. Microsoft Office heeft nu een marktaandeel van 95 procent, zo schrijft CNet op basis van cijfers van Gartner Dataquest.

StarOffice lijkt een goedkoop alternatief voor het pakket van Microsoft. De ‘basic’ versie van MS Office kost in de Verenigde Staten 479 dollar.

Zelfs een studentenversie van MS Office kost in de VS nog 149 dollar (in Nederland 179 euro). De studentenversie van StarOffice is gratis: gebruikers hoeven alleen de prijs voor de cd (plus verzendkosten) te betalen.

StarOffice 5.2 - de voorloper van het nieuwe StarOffice 6.0 dat op 21 mei uitkomt - kan gratis worden gedownload. Ook voor het open-source alternatief OpenOffice hoeft niet te worden betaald.

Een van de belangrijkste verschillen tussen versie 5.2 en 6.0 van StarOffice is dat de onderdelen van het pakket (tekstverwerking, spreadsheet, presentatie) nu ook onafhankelijk van elkaar gestart kunnen worden.


En voorlopig download je gewoon OpenOffice

  1. De strijd aangaan met een pakket dat 95% van de markt in handen heeft lijkt me een hopeloze zaak…
  2. Wat gaat dat 6.0-pakket dan kosten??
  3. Ik download altijd de gratis microsoft office versie :smiley:
  4. Maar verder leuke info hoor. :confused:

gebruik staroffice al jaren, alles werkt gewoon relaxter dan bij ms office, als staroffice niet meer vraagt dan de prijs van de cd en de vezendkosten, ben ik best bereid om deze te betalen.

Een Licentie op SO zou een $100 gaan kosten. Niet te duur eigenlijk.

Voor mensen die niet willen dokken maar toch een goed product: OpenOffice! OpenOffice is waarvan StarOffice is afgeleid en is gratis te halen op www.openoffice.org

Originally posted by Dee-ehn
[B]Een Licentie op SO zou een $100 gaan kosten. Niet te duur eigenlijk.

Voor mensen die niet willen dokken maar toch een goed product: OpenOffice! OpenOffice is waarvan StarOffice is afgeleid en is gratis te halen op www.openoffice.org [/B]

en het staat regelmatig op de cds bij de ct dat is ook weer handig voor de modemmers :slight_smile:

Een kleine correctie: gisteren heeft Sun de officiele licentieprijs voor StarOffice bekend gemaakt

Voor bijna iedereen gaat het pakket $79,95 kosten (inclusief boeken etc), alleen voor Educatieve instellingen/doelen en personen die op Sun Solaris draaien is het pakket te bestellen tegen een prijs gelijk aan de drukkosten van de documentatie en het transport.