Schieten op terroristen met computerspel

bron : www.webwereld.nl

Hoewel het op het eerste gezicht wel zo lijkt, vindt het spel zijn wortels niet direct in de tragedies die zich in New York en Washington afgespeeld hebben. Het is gebaseerd op computerprogramma’s die gebruikt worden om Amerikaanse soldaten te trainen.

Het spel wordt uitgegeven door Simon and Schuster Interactive, een dochterbedrijf van Viacom. Het computerspel met de naam ‘Real War’ speelt zich af in het Midden-Oosten waar de speler het op moet nemen tegen terroristen. Daarbij kan de speler gebruik maken van nucleaire wapens.

Het is niet zo dat de makers van dit spel ‘Real War’ ontwikkeld hebben naar aanleiding van de aanslagen in de Verenigde Staten. “We werken al meer dan een jaar aan dit spel”, zegt een van de ontwikkelaars tegen Reuters.

Het spel vertoont sterke gelijkenissen met de oorlog die op dit moment in Afghanistan gevoerd wordt. Daarbij gaat het dan om de wapens die gebruikt worden en de tactieken die het leger inzet.

De officiele website

Die heb ik :slight_smile: alleen loopt dat spel vet schokkerig :frowning: weet nog niet precies waar het aan ligt. Want hij herkend wel de videokaart.:confused:

kheb hem ook maar ik zie er tegen op hem te installeren:Z