Rtcw onder win xp

vbimport

#1

krijg volgende foutmelding

Wolf 1.0.0 win-x86 Nov 13 2001
----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\PROGRA~1\RETURN~1\main\sp_pak2.pk3 (232 files)
C:\PROGRA~1\RETURN~1\main\sp_pak1.pk3 (1342 files)
C:\PROGRA~1\RETURN~1\main\pak0.pk3 (4775 files)
C:\PROGRA~1\RETURN~1/main


6349 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec language.cfg
couldn't exec wolfconfig.cfg
execing autoexec.cfg
Hunk_Clear: reset the hunk ok
...detecting CPU, found Intel Pentium III
Bypassing CD checks
----- Client Initialization -----
Cmd_AddCommand: map_restart already defined
----- Initializing Renderer ----


----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\System32\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 3: 640 480 FS
...using desktop display depth of 32
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...setting mode 3: 640 480 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )


GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

Heb een geofore II 32 MB

Iemand een oplossing??


#2

glide probleem denk ik. Is al vaker gevraagd en beantwoord (search gebruiken)
Glide driver downloaden of nieuwste driver van je videokanon installeren.

suc7


#3

Dit regeltje :

GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

was al genoeg geweest inderdaad…

Kijk GERUST eens bij IdSoftware rond in de FAQ’s


#4

http://www.glsetup.com


#5

ik heb dat ook gehad
gewoon het spel opstarten in safemode en dan je resolutie veranderen naar 640x480, daarna Apply

sluit het spel weer af en start het opnieuw (nu normaal)
het zou nu moeten lukken, je kan nu ook eventueel je resolutie weer verhogen


#6

he snowie thx man ga ik eens proberen
btw check pm


#7

ik had het zelfde probleem !
ff andere drivers en klaar d8 ik…:confused:

slaat mijn scherm ineen keer vast na
een paar minuten spelen en een vreselijk
gepiep uit mijn speakers :rolleyes: :mad:

wie weet hiervoor een oplossing
ik gebruik windows xp pro nl
en een asus V7700 vk

HOhoho Merrry Christmas HOhoho Merrry Christmas


#8

kreeg ik ook die fout, ff nieuwe detonator drivers voor xp gedownload en het probleem was opgelost…


#9

www.glsetup.com werkt niet onder windows XP!


#10

dan ga je gewoon naar www.voodoofiles.com

hier om precies te zijn.


#11

'k Heb de nieuwe detonator drivers er op gezet en het draait weer als een tierelier… (wat is eigenlijk een tierelier???)…


#12

Originally posted by skydyr
'k Heb de nieuwe detonator drivers er op gezet en het draait weer als een tierelier… (wat is eigenlijk een tierelier???)…

een vogeltje dat graag snel in de rondte draait


#13

Hehe,

Die laatste paar klinken als het Det23.11 + VIA chipset probleem. nVIDIA heeft een paar foutjes gemaakt in de 23.11 DetonatorXP drivers waardoor 't alles een beetje instabiel geraakte op Windows 2000 en XP.

VIA heeft hierop een 4-in1 drivers gereleased (wat een mooi nederlands woord toch :wink: ) 4.36, maar dit leidde bij mij (Win2K) alleen maar tot meer gedonder (vastlopen in RTCW met dat geluidje (is dus gewoon een sample die steeds geloopt word).

Dus aanrader: zorg dat je (als je een VIA chipset op je mobo hebt) de nieuwste (4.37 nu) hebt en de allernieuwste Detonators, of anders gewoon ergens de 22.10 downen, die gaan net zo hard onder OpenGL en hebben niet dit gedonder…

Avé…:smiley:
PGN/iNERTiA

ps. Clint, de Quake3/2/1 engine draait niet op Glide (niks meer touwens tegenwoordig), dus een Glide probleem kan 't moeilijk wezen…:wink:


#14

Originally posted by PGN_iNERTiA

ps. Clint, de Quake3/2/1 engine draait niet op Glide (niks meer touwens tegenwoordig), dus een Glide probleem kan 't moeilijk wezen…:wink:

Je doelt hiermee op http://club.cdfreaks.com/showthread.php?threadid=38729

Van quake weet ik niet, maar met rtcw was glide wel het probleem. Of je hebt dan nieuwe drivers nodig of installeert glide


#15

Jongen, luister nu, misschien is hier een klein misverstand gaande, ik heb het over Glide, de API (Application Protocol Interface) van 3Dfx/3dfx.

Misschien heb jij 't over iets anders, maar de GLQuake 1/2/3 enigine en dus ook RTCW renderen onder OpenGL (API van Silicon Graphics), wat iets HEEL anders is dan Glide…

Avé…:smiley:
PGN/iNERTiA


#16

Ik had juist hetzelfde probleem met rtcw en WinXP.

Ik heb gewoon de nieuwe directx 8 of 8.1 geïnstalleerd met mijn GF2 ti2 en alles werkte en werkt nog altijd PERFECT

Do like I said and it will be just fine, trust me! :wink:


#17

Zowel Quake 2 als Quake 3 ondersteunen Glide PERFECT.
Er is zelfs een speciale glide driver voor gemaakt door Id Software.

Quake 2 ondersteund ook OpenGL (als 1 van de eerste spellen overigens geloof ik) , waar zelfs andere standaarden zoals Rendition Verite en ATI wat aan hadden (want die waren weer opengl compatible).

Het is WINDOWS XP die standaard geen glide ondersteund.

De Glide techniek is kapotgemaakt voor NVidia , en net zoals veel dingen was het best wel goeie techniek voor weinig geld.

Return to Castle Wolfenstein werkt PRIMA op mijn Voodoo 3000 PCI , maar dan inderdaad , op DirectX , en niet op Glide nivo… dat zit niet meer in die engine.

Voor meer info over glide : www.voodoofiles.com

Dus mocht je geen VooDoo kaart in je pc hebben , maak je dan gerust geen zorgen over Glide , je kan het niet aan ook al zou je dat willen (behalve met een halfwerkende emulator).


#18

Glide is sinds Glide 3.xx al dood, maar de Quake (vooral Q3A) engines zijn allemaal NATIVE OpenGL hoor, enige Glide patches zijn later gemaakt…

Ik ben het met je eens als je zegt dat NVIDIA Glide heeft kapotgemaakt, maar geef ze 'ns ongelijk. Trouwens, in die tijd (TNT2/GeForce256) waren Direct3D (7.x) en de OpenGL ICD (1.1)al de betere opties qua rendering.

Avé…
PGN/iNERTiA


#19

Originally posted by PGN_iNERTiA
[B]Glide is sinds Glide 3.xx al dood, maar de Quake (vooral Q3A) engines zijn allemaal NATIVE OpenGL hoor, enige Glide patches zijn later gemaakt…

Ik ben het met je eens als je zegt dat NVIDIA Glide heeft kapotgemaakt, maar geef ze 'ns ongelijk. Trouwens, in die tijd (TNT2/GeForce256) waren Direct3D (7.x) en de OpenGL ICD (1.1)al de betere opties qua rendering.

Avé…
PGN/iNERTiA [/B]

Hmja … jammer dat ook WickedGL (extra accelerated Glide drivers) niet meer werkt onder XP.

En als ik NVida was , dan had ik het ook gedaan.


#20

eb net de nieuwe drivers geladen voor Geforce 2 ti 64 Mb en nu kan ik Rtcw wel spelen en het is een prachtig spel, maar nu kijk in door alle duitse uniformen heen, het hoofd zie ik wel. Lijkt me toch ook niet de bedoeling, ben nog niet verder als 1e level maar toch maar even een vraagje hierover.