Ramp ook voelbaar in IT-sector

heb gemerkt dat vele vergeten de mainpage te bezoeken (heb net dit nieuws gesubmit). Wat denken jullie zal de IT een zawre terugslag kennen?

Mede-oprichter Akamai aan boord van gekaapt toestel
De terroristische aanvallen op de VS hebben ook in de IT-sector hun sporen nagelaten. De mede-oprichter van Akamai was aan boord van een van de gekaapte vliegtuigen; Sun en Xerox hadden kantoren in het World Trade Center.

Medeoprichter en Chief Technology Officer van Akamai Daniel C. Lewin was aan boord van American Airlines vlucht 11, met bestemming Los Angeles. Het was dit toestel dat de kapers om kwart voor negen 's ochtends lokale tijd tegen de noordelijke toren van het WTC te pletter vlogen. Hij was 31 jaar oud en stond mede aan de basis van het technologiebedrijf dat zich specialiseert in back-up serversystemen. George H. Conrades, voorzitter en CEO van het bedrijf: “Hij zal erg worden gemist door zijn vele vrienden bij Akamai. Ons medeleven gaat uit naar Danny’s familie, vrienden en collega’s in deze periode van nationale tragedie en persoonlijk verlies.”

Sun en Xerox behoren tot de talloze bedrijven die kantoren hadden in het World Trade Center. Investeringsbank Morgan Stanley had er zelfs een bijzonder grote vestiging met 3.500 werknemers.

het volledige bericht kan je hier lezen

Deze verschrikkelijke gebeurtenis zal gevolgen hebben voor alle branches omdat de Amerikaanse en daardoor waarschijnlijk de wereld economie hierdoor in een recesie beland omdat er nog maar weinig echt goede financiele experts zijn. Er werkten er namelijk heel erg veel in Amerika.

hier staat ook een gevolg van de ramp.