'Proteïne verwijdert HIV-virus'

Zou dit het einde van aids zijn???

OTTAWA - Onderzoekers van het Ottawa Health Research Institute hebben een proteïne gevonden die het HIV-virus daadwerkelijk uit het lichaam verwijdert.

Dat heeft het Canadese dagblad The National Post gemeld, vooruitlopend op de aankondiging en publicatie in het tijdschrift Virology. Het instituut maakt deel uit van het Ottawa Hospital en de medische faculteit van de universiteit van Ottawa in Canada.

De medicijnen die tot nu toe worden gebruikt, zorgen er alleen voor dat het aids-veroorzakende HIV-virus zich niet of slechts langzaam verder kan verspreiden. Maar de medicijnen kunnen het virus niet vernietigen. Volgens een van de onderzoekers, de arts dr. Andrew Badley, kunnen die geneesmiddelen niet bij het HIV-virus zelf komen omdat het zich verstopt in slapende cellen van het afweersysteem.

Ze ontdekten dat een proteïne die al aanwezig is in de cellen van het afweersysteem, in staat is het HIV-virus te doden. Ze kwamen daarop tijdens het testen van de molecuul Trail, die door Immuninex Corporation in Seattle is geïsoleerd uit het menselijk afweersysteem. Deze wordt gebruikt bij behandeling van tumoren.

Proeven met de Trail-proteïne werden gedaan op bloedcellen van patiënten die met HIV zijn geïnfecteerd. In vier van de zeven gevallen verdween het virus volledig. Er bleken geen neveneffecten op de normale cellen.

Hoewel nog veel onderzoek nodig is, verwacht Badley in één tot twee jaar proeven op aids-patiënten te kunnen doen. Trail is al veilig gebleken bij het bestrijden van kankercellen in dieren.

Bron : Telegraaf

Originally posted by RDJ
Bron : Telegraaf

Wat denk je zelf?

wat zouden de gevolgen zijn? Ik heb ook wel een medicijn tegen aids. Namelijk de dood.
Maarja ik neem het met een flinke scheut zout. dankzij de Telegraaf…