Problems with secondary disk

vbimport

#1

hi guys
i am having some problems with my hard disk

i have two hard disk installed on my system (p-4 1.6ghz, 850mv intel board & 512 mb kingston RD ram).

  1. Westren digital 250 GB
    2.Seagate 80 GB
    and two DVD roms
  2. sony combo drive
    2.sony suoer drive

i have changed my power supply as old one was making consits sound ,
my new power supply is of 300 W (but from it shape …i dont think 300 W)

anyways i am facing two problems

  1. my system time doest show seagate hard disk (Secondary disk)
    when i saw in bios its name is not properly displayed
    so what i always do is i reattach power cables and data cable
    and restart pc . and it works fine … but can anyone guess the reason ?

  2. my one disk drive is not readable it contains my mp3 ,videos , pics etc
    download from internet . system show its correct volumn in computer management but its not showing its drive label .
    whenever i tried to open from computer its says " file/path or directory is corrupted and unreadable" …

i tried to recover by using active partition recovery but its says boot sector not found / unreadable etc …

can any one tell me wt to do now ???


#2

If those HDDs are IDE drives, then try changing the IDE cable for a fresh one.

Make sure the jumpers are set correctly on both drives just in case (Master for the disk at the end of the cable, Slave for the one in the middle).

But I suspect a bad IDE cable. :slight_smile:


#3

What Arachne said. I had same problem, and new IDE cable fixed it.


#4

[quote=Arachne;2100096]If those HDDs are IDE drives, then try changing the IDE cable for a fresh one.

Make sure the jumpers are set correctly on both drives just in case (Master for the disk at the end of the cable, Slave for the one in the middle).

But I suspect a bad IDE cable. :)[/quote]

Yap Both Hard Disk are IDE.
i have noticed whenever start the pc Disk check will start even its shutown properly. it happening every time even if disk check is completed