Problemen met mijne Plex16

Problem description

I can’t burn 100% with my plex16 ide (master) on the primaire ide channel. The buffer is always empty and then full and empty,… I’ve got this problem on the fly and from a image. But when I use the plex24 everything is OK with this one. Tested burn tool is plextools. Normally I’ve a old HP8100 as slave with my plex16(master) but I’ve disconnect the HP for testing.

BTW:
*Can somebody email the manual for the plex16 please? I lost my book and I don’t know the jumper settings :frowning:

Je kunt gerust in het nederlands repleyen :):slight_smile:

INFO:


Plextor Info Utility V1.12
Copyright © 1999-2001 Plextor SA/NV
10 december 2001


Software information


Operating system : Windows 2000 V5.00.2195 Service Pack 2
Windows ASPI (wnaspi32.dll) : Adaptec ASPI for Win32 (95/NT) DLL, V4.60 (1021) ( not used by PXInfo )
Roxio ASPI (cdral.dll) : Adaptec CDRAL DLL, V1.00 (1030) ( not used by PXInfo )
Ahead ASPI (wnaspi32.dll) : Nero Aspi Library V2.0.1.28 ( not used by PXInfo )


Hardware information


Host Adapter: 0 Adapter Type: atapi Maximum # Targets: 0
Secundair IDE-kanaal
Driver : IDE/ATAPI Port Driver (Microsoft Corporation)
File location : D:\WINNT\System32\drivers\atapi.sys
File version : 5.00.2195.2247

ID 0 (K:) PLEXTOR CD-R PX-W1610A V1.04
Read speed: 17-40 X CAV, Jumper Settings: 001, BURN-Proof enabled
Blank disc, Plasmon Data (type 9), 79:59:74


Host Adapter: 1 Adapter Type: atapi Maximum # Targets: 0
Secundair IDE-kanaal
Driver : IDE/ATAPI Port Driver (Microsoft Corporation)
File location : D:\WINNT\System32\drivers\atapi.sys
File version : 5.00.2195.2247

ID 0 (M:) PLEXTOR CD-R PX-W2410A V1.02 (S/N:704474)
Read speed: 17-40 X CAV, Jumper Settings: 011, BURN-Proof enabled
Blank disc, Plasmon Data (type 9), 79:59:74

ID 1: QUANTUM FIREBALL CX1 VA3F.


Host Adapter: 2 Adapter Type: Fasttrak Maximum # Targets: 0
Driver : Promise FastTrak Family Driver for WindowsNT/2000 (Promise Technology, Inc.)
File location : D:\WINNT\System32\drivers\Fasttrak.sys
File version : 2.00 (Build 6)

ID 0: Promise 2+0 Stripe/RAID0 V1.10


Host Adapter: 3 Adapter Type: symc810 Maximum # Targets: 0
Symbios Logic 8100S PCI SCSI Adapter
Driver : Symbios Logic Inc. SCSI Miniport Driver (Symbios Logic Inc.)
File location : D:\WINNT\System32\drivers\symc810.sys
File version : 5.00.2134.1

ID 2 (H:) PLEXTOR CD-ROM PX-40TS V1.13
Read speed: 17-40 X CAV, Jumper Settings: 01010000
CD-ROM - Mode 1 (PLEXTOR_SOFTWARE),1 session(s),1 track(s),73:59.74

ID 3 (I:) PLEXTOR CD-R PX-W1210S V1.00
Read speed: 14-32 X CAV, Jumper Settings: 11010000, BURN-Proof enabled

ID 5: YAMAHA CRW8424S V1.0j

! Handleiding !

Gebeurt deze fout bij branden met audio en met data cd’s ?

Ik zou em trouwens eens proberen op de secondary ide master channel , veel proggy’s gaan er van uit dat op de primary ide channel een bootable atapti device zit, dus niet met een lege disc of zo erin.

Probeer eens bestanden van verschillende grootte te branden (op een cdrw of zo , spaart je tig cd’s uit :slight_smile: ). Misschien treedt de fout pas op na een bepaalde bestandsgrootte en overdracht.

suc7

Secundaire is al bezet he door een HD + plex24.

On the fly en via een image file word de buffer constant leeg. (ik brand op test mode). Ik heb al met verschillende soorten getest, audio , data , grote bestanden , …
Van in het begin al word de buffer leeg en vol. Ik praat over de buffer van de writer zelf. Als ik clonecd gebruikt dan blijven de software buffers mooi constant op 99% ofzo.

Dan weet ik het ook zo 123 niet , dan zou ik de vraag voorleggen aan de technische support van plextor zelf.

Originally posted by Mr. Belvedere
Dan weet ik het ook zo 123 niet , dan zou ik de vraag voorleggen aan de technische support van plextor zelf.

Heb ik gedaan. Daarom had ik dat in het Engels getype :slight_smile:
Ben eens benieuwd.

Heeft dan niemand hier ene writer op de primaire ide channel hangen dan? Normaal moet dat toch gaan.
Misschien ergens een instelling in Win2k verkeerd ofzo?

Zou er iemand eens willen kijken die wat ene plex16 heeft naar zijn jumper setting met plextools?
(ik ben het boekje kwijt van de jumper settings van de plex)
Volgens plextools is mijn jumper setting:
Streepje aan de rechtse.

Staat je DMA aan?
Op de drive kan je trouwens uitlezen wat de master/slave setting is. Zet je hem op CS (Cable Select) dan neemt ie de setting die over is op dat kanaal.

Originally posted by Wookie
Staat je DMA aan?
Op de drive kan je trouwens uitlezen wat de master/slave setting is. Zet je hem op CS (Cable Select) dan neemt ie de setting die over is op dat kanaal.

Die staat als master, ik zie dat via plextools
DMA, staat aan normaal
Ik draai win2k dan moet ik dat toch zo checken:
*apparaat beheer
*IDE ATA/…
–> primaire IDE-kanaal: DMA, indien beschikbaar staat daar

Je kunt toch ene writer op de primaire hangen?? Iemand zei me van niet.

Originally posted by fordcapri
Je kunt toch ene writer op de primaire hangen?? Iemand zei me van niet.

Waarom zou dat nie kunnen? :smiley:

Je moet ff kijken wat de huidige instelling is.
Staat eronder.

Zeker kan een writer aan een primary ide poort lopen. Dat moet in principe geen enkel probleem zijn! Maarja… als je een beetje brak geprogrammeerde software hebt dan loop je inderdaad de kans dat een developer de pr.master.ide. aannam een hdd te zijn…

Ik merk ook dat mijne CPU 100% belast is als ik die plex16 gebruikt en dat was vroeger niet.

Ik kan perfect branden met mijne plex24 (master) sec ide ch en cpu is maar 12% belast.

:(:(:(:frowning:

Originally posted by fordcapri
[B]Ik merk ook dat mijne CPU 100% belast is als ik die plex16 gebruikt en dat was vroeger niet.

Ik kan perfect branden met mijne plex24 (master) sec ide ch en cpu is maar 12% belast.

:(:(:(:frowning: [/B]

Dus ze staan allebei met DMA aan? Hmm… hang anders is beide branders aan IDE2; als master en slave dus. Misschien komt die 100% cpu belasting doordat er veel data over de prim. IDE bus gejaagd wordt. (HD+CDRW tegelijk aktief)

Probleem is opgelost normaal.
IDE kabel kapot denk ik. Ik zie er thans niets aan.

PC draait perfect nu :slight_smile:
Zie hier