Printhoeveelheden aanrekenen

vbimport

#1

Ik vroeg me af als je een een netwerkomgeving hebt waarop verschillende gebruikers printen (vb. school) is er dan een mannier om te zien wie er geprint heeft en hoeveel bladzijden, en of het in kleur was of niet.

Ik heb ff gekeken tss de printserver properties, en je kan daar vanalles loggen, maar ik vroeg me af er third party applications gekend zijn die zulke taak uitvoeren.


#2

Hp heeft daar JetDirect voor.


#3

Ik neem haast aan de printserveres van Axis dat ook goed kunnen. Kijk daartoe eens hier: http://www.axis.com/products/print_servers/index.htm

Afhankelijk van de software die er gedraaid wordt, moet dit denk ik ook wel softwarematig mogelijk zijn. Bijvoorbeeld Samba (unix/linux) ondersteunt dit.


#4

bij ons op school draait er een app op de achtergrond met je tegoed, elk printje kost 0,05 cent en dat gaat er dan vanaf… moet ik eens kijken hoe dat heet?


#5

Zelf een programma schrijven :smiley:


#6

eminen zou geweldig zijn als je dat ff kan bekijken, je zou me heel stuk vooruit helpen


#7

ik zal eens kijken morgen hoe het heet enzo… maak wel een screenshotje :slight_smile:


#8

ok zou super zijn eminem


#9

hmmzz vandaag vergeten… moest ook weer naar een bedrijf voor een gesprek enzo… morgen doe ik het echt… zet t in me agenda :smiley:


#10

ik zet het ook in mijn agenda :stuck_out_tongue:


#11

Het is een programma van www.metrics.com

Er draait een PAS Client tool voor zover ik kan zien en gister kon ik geen screenshot maken, althans ergens uploaden. Heeft ook niet zoveel toegevoegde waarde maar toch. Kijk eens op die site en wellicht dat het je verder kan helpen.

succes ermee!


http://www.equitrac.com/product_overview.asp?productID=17