Politie pakt graffiti-boefjes met internet

Uit Planet Multimedia :

De politie in Oosterhout heeft acht skatende, verfspuitende boefjes opgepakt, met behulp van internet. De acht worden ervan verdacht voor tonnen schade te hebben aangericht door hun ‘tag’ SMS (Short Message Sprayers) lukraak overal in de omgeving op te kalken.

Slick, Noble, Snac en Junk zijn vier van de acht skatertjes, 14 en 15 jaar oud, die aangehouden zijn. De politie had drie maanden nodig om hun identiteit vast te stellen. Daarvoor werden 300 foto’s gemaakt van graffiti-spuitsels. Zeker 200 daarvan worden toegewezen aan de spuitende bengels die zich ‘de SMS groep’ noemen.

De SMS groep toont zijn kunstjes op de site Oosterhoudtbombers, het niet al te technisch hoogstaande werk van de acht is hier te aanschouwen.

Zowel particulieren als overheidsinstellingen zagen hun kale beton van een ongevraagd verflaagje voorzien. De politie schat, zo , dat 340 vierkante meter steen en straatmeubilair een ‘onderhoudsbeurt’ heeft gekregen van de vervende skaters. De schade bij overheid en nutsbedrijven wordt op een ton geschat, op de financiele schade bij particulieren heeft men nog geen zicht.

Graffiti is een onder een kleine groep jongeren, en soms ouderen, populaire verfkunst waarbij met verfspijtbussen de lelijkste, maar ook mooiste, verfwerkjes op openbaar onroerend goed wordt gespoten. Ook treinen en treinstations zijn populaire doelwitten.

maar ze spoten zeker niet op woensdag en donderdag. Want dan moet er gahackt worden :wink:

Ik vind graffitie zooi mooier dan die kale muren eerlijk gezegd. Dat het technisch niet zulke hoogstandjes zijn, komt waarschijnlijk omdat ze nog moeten leren. En technisch geen hoogstandje is altijd nog beter dan lelijke betonen kale muren.

Check de betere site`s Dutchdammage.com of Burningsteel.com en gebruik de portals en links van die sites voor meer goede kwalitijd sites.

Originally posted by RDJ
Check de betere site`s Dutchdammage.com of Burningsteel.com en gebruik de portals en links van die sites voor meer goede kwalitijd sites.

Wat een verassing dat RDJ hierop zou reageren :stuck_out_tongue: :bigsmile:

hehehe :smiley:

Originally posted by Totibbs
[B]maar ze spoten zeker niet op woensdag en donderdag. Want dan moet er gahackt worden :wink:

Ik vind graffitie zooi mooier dan die kale muren eerlijk gezegd. Dat het technisch niet zulke hoogstandjes zijn, komt waarschijnlijk omdat ze nog moeten leren. En technisch geen hoogstandje is altijd nog beter dan lelijke betonen kale muren. [/B]

Fijn allemaal verf in 't milieu spuiten…
Daar komt 't uiteindelijk allemaal in terecht.
Laat maar lekker in die meestal gestolen spuitbussen zitten.

Persoonlijk heb ik niks tegen grafitti , zolang het maar op iets trekt.