Plextor Lame Tech Support

vbimport

#1

before starting to read this please note that my english isn’t very good
THEY ARE TELLING ME MY DRIVE DOESN’T SUPPORT DMA MODE!!!
DO THEY THINK I’M STUPID OR SOMETHING ???
i think everyone should know about this, i’m waiting for proper support for more then 5 months now since the new firmware came out.

here’s the post of the new firmware in plextor site

from plextor site :
PlexWriter 8/4/32 Firmware Upgrade Version 1.09 Download (File Size: 438k)
Posted: January 16, 2001
Improved performance of reading overburned discs.
Fixed bug when writing ACER media CD-R, the burned disc did not read before.
Improved performance of CD-Text discs.
Click here for previous upgrades

now here is the e-mail with my issue well exposed, and of course their stuppid reply :

Dear sir,

This drive is a PIO mode 4 device, you should set your BIOS to auto
detection or PIO 4, you can not se this drive to UDMA.

Best regards

Koen De Backer
Support engineer

Plextor Europe
Excelsiorlaan 9
1910 Zaventem
BELGIUM
Tel : 00 32 27 18 03 99
Fax: 00 32 27 18 03 90

www.PLEXTOR.be

PLEASE ATTACH ALL PREVIOUS MAILS

> The information contained in this communication is intended solely for
> the use of the individual or entity to whom it is addressed and others
> authorized to receive it. It may contain confidential or legally
> privileged information. If you are not the intended recipient you are
> hereby notified that any disclosure, copying, distribution or taking
> any action in reliance on the contents of this information is strictly
> prohibited and may be unlawful. If you have received this
> communication in error, please notify us immediately by responding to
> this email and then delete it from your system. Plextor SA/NV is
> neither liable for the proper and complete transmission of the
> information contained in this communication nor for any delay in its
> receipt.
>

-----Original Message-----
From: Pedro Pinto [mailto:punk@mail.pt]
Sent: maandag 21 mei 2001 18:45
To: SUPPORT@PLEXTOR.BE
Subject: Plextor 8432 dma issue with Asus P3B-F

I have a Plextor 8432 and a Asus P3B-F Slot 1 mainboard.
I have this issue with both 1006 bios and the latest beta verssion (Of my
Asus P3B-F mainboard).

My plextor 8432 doesn’t work correctly with dma enabled in bios.
The bios doesn’t detect it like a dma capable device.
It works under windows 98 with dma enabled only if i set it to NONE in
Standard Cmos Setup.
(this with firmware 1.07)

With firmware 1.09 it gets even worse.
I can’t enable dma at all, without crashing windows while recording cds.

This must be an issue with this particular mainboard, because i already
tested with the Asus A7V 133 Socket A mainboard and there was no problem at

all with both firmware 1.07 and 1.09 (for Plextor 8432).

I would just like to know for sure if this is an issue related to my
Plextor drive or to my mainboard, and if it’s a Plextor drive problem, when

will a new firmware verssion will be avaiable to
correct this.

Regards
Pedro Pinto
from
Portugal