Please Help! DVDFab Platinum keeps Crashing!

vbimport

#1

I’ve sent several posts, and an email to Fengtao, but I have not gotten any responses, and this is very annoying!

Every time I try and rip a DVD, it takes 3-4 attempts and 10-12 hours to complete.

The program just slows down to zero and stops encoding, but keeps running, so there are no error messages!

I have a fast machine, lots of memory, and the latest software, and I am NOT burning to a DVD, so I don’t know where to look, or if the DVDFab software just doesn’t work . . .

I’m using DVDFab Platinum to rip DVD’s to WMV files (XBox360 format), and splitting the Chapters.

This generates a list of tasks corresponding to each Chapter I’m ripping.

DVDFab seems to rip several chapters with no problem, but when I look at the Processing screen after a while, I see that it is in the middle of a task, but the Encoding Fps has dropped to Zero, and no progress is being made!

I have tried to pause and resume, or even Finish and start again, but to no avail! I have to quit DVDFab entirely and start it up again to get it to start processing again!

When I look at the log files, it just shows the last task running normally, and then “User Cancelled” when I finally gave up!

Any clues why it just stops encoding??? I’ve let it run all night to see if it starts again, but it doesn’t . . .

This seems to happen around the 8th task or so . . . it rips a number of chapters successfully, and then just stops encoding . . . no error messages . . . just no activity.

Usually, the PC has nothing else running, but it doesn’t seem to matter. I’ve tried two different Vista PC’s, and I get the same result!

Can anyone offer some concrete suggestions?

It’s still happening with the new Beta release!

I’ve narrowed it down- it happens on the 2nd pass- the progress gauge stays at 0.0%, and the encoding fps slowly drops from 60+ down to 0.

What is going on???

Thanks!

Event Log:
16:40:23: WMV Convert begin…
16:52:56: WMV Convert finish…
16:52:58: Task 7
16:52:58: Source( E:\VIDEO_TS )
16:52:58: Video( Title=1, Angle=0, PlayTime=00:02:07, Chapter=7-7, AspectRatio=4:3 )
16:52:58: Audio( [80h] English AC-3/2 )
16:52:58: Target( C:\Users\Media Center\Videos\Title 2\xbox360\Title12\ )
16:52:58: WMV Convert begin…
16:58:41: WMV Convert finish…
16:58:43: Task 8
16:58:43: Source( E:\VIDEO_TS )
16:58:43: Video( Title=1, Angle=0, PlayTime=00:02:12, Chapter=8-8, AspectRatio=4:3 )
16:58:43: Audio( [80h] English AC-3/2 )
16:58:43: Target( C:\Users\Media Center\Videos\Title 2\xbox360\Title12\ )
16:58:43: WMV Convert begin…
17:05:24: WMV Convert finish…
17:05:26: Task 9
17:05:26: Source( E:\VIDEO_TS )
17:05:26: Video( Title=1, Angle=0, PlayTime=00:02:53, Chapter=9-9, AspectRatio=4:3 )
17:05:26: Audio( [80h] English AC-3/2 )
17:05:26: Target( C:\Users\Media Center\Videos\Title 2\xbox360\Title12\ )
17:05:26: WMV Convert begin…
17:37:24: User cancelled.

Crash Log:
2/14/2008 5:39:00 PM info Current Drive selected : 2:0:0 - TSSTcorp CDDVDW TS-H653N 0208 [E] (Fibre channel)
2/14/2008 5:39:00 PM info Using Patin-Couffin driver Version 1.37, Internal revision 37 - Async. Access mode
2/14/2008 5:39:00 PM info User default language : 1033 (0x0409h) - English (United States)
2/14/2008 5:39:00 PM info System default language : 1033 (0x0409h) - English (United States)
2/14/2008 5:39:00 PM info DLL Version 2.1.7.338
2/14/2008 5:39:00 PM info DLL C:\Program Files\DVDFab Platinum 4\vso_hwe.dll
2/14/2008 5:39:00 PM info Version 4, 0, 6, 2
2/14/2008 5:39:00 PM info ExeName : “C:\Program Files\DVDFab Platinum 4\DVDFabPlatinum.exe”
2/14/2008 5:39:00 PM info OS : Personal (Build 6000)
2/14/2008 5:39:00 PM info ******************** Report session started ********************

VSO Log:
2/14/2008 5:38:54 PM info ******************** Report session closed *********************
2/14/2008 3:46:58 PM info Current Drive selected : 2:0:0 - TSSTcorp CDDVDW TS-H653N 0208 [E] (Fibre channel)
2/14/2008 3:46:58 PM info Using Patin-Couffin driver Version 1.37, Internal revision 37 - Async. Access mode
2/14/2008 3:46:58 PM info User default language : 1033 (0x0409h) - English (United States)
2/14/2008 3:46:58 PM info System default language : 1033 (0x0409h) - English (United States)
2/14/2008 3:46:58 PM info DLL Version 2.1.7.338
2/14/2008 3:46:58 PM info DLL C:\Program Files\DVDFab Platinum 4\vso_hwe.dll
2/14/2008 3:46:58 PM info Version 4, 0, 6, 2
2/14/2008 3:46:58 PM info ExeName : “C:\Program Files\DVDFab Platinum 4\DVDFabPlatinum.exe”
2/14/2008 3:46:58 PM info OS : Personal (Build 6000)
2/14/2008 3:46:58 PM info ******************** Report session started ********************


#2

There are some other posts about converting slow with the xbox 360 profile, I will bet Fengtao and Ting will have it sorted out soon. It is not just you.


#3

[QUOTE=orrinc;2005968]I’ve sent several posts, and an email to Fengtao, but I have not gotten any responses, and this is very annoying!
Every time I try and rip a DVD, it takes 3-4 attempts and 10-12 hours to complete.
SIZE=2]The program just slows down to zero and stops encoding, but keeps running, so there are no error messages![/SIZE]
I have a fast machine, lots of memory, and the latest software, and I am NOT burning to a DVD, so I don’t know where to look, or if the DVDFab software just doesn’t work . . .
I’m using DVDFab Platinum to rip DVD’s to WMV files (XBox360 format), and splitting the Chapters.
This generates a list of tasks corresponding to each Chapter I’m ripping.
DVDFab seems to rip several chapters with no problem, but when I look at the Processing screen after a while, I see that it is in the middle of a task, but the Encoding Fps has dropped to Zero, and no progress is being made!
I have tried to pause and resume, or even Finish and start again, but to no avail! I have to quit DVDFab entirely and start it up again to get it to start processing again!
When I look at the log files, it just shows the last task running normally, and then “User Cancelled” when I finally gave up!
Any clues why it just stops encoding??? I’ve let it run all night to see if it starts again, but it doesn’t . . .

[LEFT]This seems to happen around the 8th task or so . . . it rips a number of chapters successfully, and then just stops encoding . . . no error messages . . . just no activity.
Usually, the PC has nothing else running, but it doesn’t seem to matter. I’ve tried two different Vista PC’s, and I get the same result!
Can anyone offer some concrete suggestions?
It’s still happening with the new Beta release!
I’ve narrowed it down- it happens on the 2nd pass- the progress gauge stays at 0.0%, and the encoding fps slowly drops from 60+ down to 0.
What is going on???[/LEFT]
Thanks!
[B][U]Event Log:[/U][/B]
16:40:23: WMV Convert begin…
16:52:56: WMV Convert finish…
16:52:58: Task 7
16:52:58: Source( E:\VIDEO_TS )
16:52:58: Video( Title=1, Angle=0, PlayTime=00:02:07, Chapter=7-7, AspectRatio=4:3 )
16:52:58: Audio( [80h] English AC-3/2 )
16:52:58: Target( C:\Users\Media Center\Videos\Title 2\xbox360\Title12\ )
16:52:58: WMV Convert begin…
16:58:41: WMV Convert finish…
16:58:43: Task 8
16:58:43: Source( E:\VIDEO_TS )
16:58:43: Video( Title=1, Angle=0, PlayTime=00:02:12, Chapter=8-8, AspectRatio=4:3 )
16:58:43: Audio( [80h] English AC-3/2 )
16:58:43: Target( C:\Users\Media Center\Videos\Title 2\xbox360\Title12\ )
16:58:43: WMV Convert begin…
17:05:24: WMV Convert finish…
17:05:26: Task 9
17:05:26: Source( E:\VIDEO_TS )
17:05:26: Video( Title=1, Angle=0, PlayTime=00:02:53, Chapter=9-9, AspectRatio=4:3 )
17:05:26: Audio( [80h] English AC-3/2 )
17:05:26: Target( C:\Users\Media Center\Videos\Title 2\xbox360\Title12\ )
17:05:26: WMV Convert begin…
17:37:24: User cancelled.
[B][U]Crash Log:[/U][/B]
2/14/2008 5:39:00 PM info Current Drive selected : 2:0:0 - TSSTcorp CDDVDW TS-H653N 0208 [E] (Fibre channel)
2/14/2008 5:39:00 PM info Using Patin-Couffin driver Version 1.37, Internal revision 37 - Async. Access mode
2/14/2008 5:39:00 PM info User default language : 1033 (0x0409h) - English (United States)
2/14/2008 5:39:00 PM info System default language : 1033 (0x0409h) - English (United States)
2/14/2008 5:39:00 PM info DLL Version 2.1.7.338
2/14/2008 5:39:00 PM info DLL C:\Program Files\DVDFab Platinum 4\vso_hwe.dll
2/14/2008 5:39:00 PM info Version 4, 0, 6, 2
2/14/2008 5:39:00 PM info ExeName : "C:\Program Files\DVDFab Platinum 4\DVDFabPlatinum.exe"
2/14/2008 5:39:00 PM info OS : Personal (Build 6000)
2/14/2008 5:39:00 PM info ******************** Report session started ********************

[B][U]VSO Log:[/U][/B]
2/14/2008 5:38:54 PM info ******************** Report session closed *********************
2/14/2008 3:46:58 PM info Current Drive selected : 2:0:0 - TSSTcorp CDDVDW TS-H653N 0208 [E] (Fibre channel)
2/14/2008 3:46:58 PM info Using Patin-Couffin driver Version 1.37, Internal revision 37 - Async. Access mode
2/14/2008 3:46:58 PM info User default language : 1033 (0x0409h) - English (United States)
2/14/2008 3:46:58 PM info System default language : 1033 (0x0409h) - English (United States)
2/14/2008 3:46:58 PM info DLL Version 2.1.7.338
2/14/2008 3:46:58 PM info DLL C:\Program Files\DVDFab Platinum 4\vso_hwe.dll
2/14/2008 3:46:58 PM info Version 4, 0, 6, 2
2/14/2008 3:46:58 PM info ExeName : "C:\Program Files\DVDFab Platinum 4\DVDFabPlatinum.exe"
2/14/2008 3:46:58 PM info OS : Personal (Build 6000)
2/14/2008 3:46:58 PM info ******************** Report session started ********************[/QUOTE]

Please try and keep your words grouped together or not so far spaced apart…makes it hard to read when having to scrol the page all the time


#4

I don’t really mind that it’s slow . . . it’s the fact that it won’t finish any project that is disturbing!

Is that a known bug in DVDFab Platinum, or is it something I can fix, and how can I fix it?

Sorry for the long post, SJ :bow: I was trying to accumulate what I have discovered so far, so you would have enough information to offer some assistance . . .

Orrin


#5

[QUOTE=orrinc;2006300]I don’t really mind that it’s slow . . . it’s the fact that it won’t finish any project that is disturbing!

Is that a known bug in DVDFab Platinum, or is it something I can fix, and how can I fix it?

Sorry for the long post, SJ :bow: I was trying to accumulate what I have discovered so far, so you would have enough information to offer some assistance . . .

Orrin[/QUOTE]

orrinc
Do you have PathPlayer enabled or disabled :confused:
dont think it is used during or for the convertion BUT if it is enabled it is used to read the disc and maybe the problem BUT not sure , I never use it and know nothing about it…but it is something to try


#6

I had PathPlayer set to “Enable When Necessary”, but now it’s Disabled. That shouldn’t have made any difference, but I’ll check it tomorrow when I rip another disk.

Thanks for the tip . . .


#7

I was having a lot of problems with the latest beta until I rebooted and they went away.


#8

I have tried the last 3 Betas, and rebooted numerous times, but the problems persist!

Still looking for a solution!!


#9

orrinc why not try to uninstall dvdfab and then reinstall it, reboot then try again. I had it keep crashing on me but after I did this it worked fine.


#10

I spoke too soon about rebooting fixing the problem. It did help the copying, but when I tryed to burn some movies off the HD it no work. Went back to 3.1.8.0 and they worked fine.


#11

I uninstalled it to install the new version- didn’t make any difference!


#12

that all I knew how to fix my problem. Hopefully you find a fix for yours soon


#13

I hope so!! I’m not getting much help here . . .


#14

They are trying


#15

hi, orrinc

I have do a test for this problem, and hope can fix this problem.

Thanks.


#16

thank you Ting. Fengtao Software Inc. is the best. :slight_smile:


#17

Ting-

Are you doing a test, or do you have something for me to test??


#18

I installed latest beta- still crashing!


#19

Ting,
Have you fixed these problems in 4.1.0.2?

Have you found a solution yet?

Thanks!

Orrin


#20

hi,

sorry for reply you later, I have finished my test, but my test is not problem,
I guess maybe this problem has happened in some special DVD.
Do you try use other DVD to test it ?
or please just try the chapter where the problem happened ?