PinkPoP

Terwijl iedereen vast naar het voetbal kijkt of heeft gekeken is Pinkpop in volle gang…

jammer he sies


[b]
LANDGRAAF - Zes bezoekers van het Pinkpopfestival in Landgraaf zijn zaterdag via de parketbus van justitie berecht. Dat heeft een woordvoerder van de politie zondagmiddag laten weten.

De zes waren opgepakt wegens vergrijpen als diefstal en mishandeling. Justitie heeft dit jaar voor het eerst een speciale parketbus bij het Pinkpopterrein neergezet, waar een parketsecretaris snelrecht toepast bij kleine vergrijpen.

Volgens de woordvoerder van de politie verloopt Pinkpop tot nog toe zonder noemenswaardige incidenten.

Wel ontplofte op het Pinkpopterrein zaterdagmiddag een gasflesje. Dat gebeurde toen twee vriendinnen van 25 en 26 jaar uit Heerlen probeerden hun gasstel aan te steken. Er vielen geen gewonden, maar de tent van de vrouwen en alle daarin opgeslagen spullen gingen verloren.

Eerder op de dag raakte een 20-jarige man uit Wormerhuizen ernstig gewond toen hij op het station in Heerlen onder de trein terecht kwam. De man was met de trein op weg naar Pinkpop en stapte in Heerlen samen met twee vrienden over.

Waarschijnlijk overmoedig geworden door overmatig drankgebruik, aldus de politie, sprong de man op de treeplank van een net arriverende trein. Vervolgens gleed hij uit en kwam onder het treinstel terecht. De man moet daardoor een voet missen.

Een vriend wilde het slachtoffer nog te hulp schieten en sprong achter hem aan. Daardoor kwam ook hij onder het treinstel terecht. Hij hield daar enkel wat schaafwonden en fikse bloeduitstortingen aan over.

[/b]

kunnen ze die busjes niet bij het voetbal neerzetten?..effectief…?

Dat hoor ik liever dan al dat foebel gepeupel…

Er wordt toch ook snelrecht toegepast bij Foebel evenementen, dacht het wel tenminste.

Da_Taxman

In Belgie hebben ze dat gedaan ja, in Brussel.