Pentium 4 2,2 GHz vervroegd op de markt

Vrijdag, 28 december 2001 - De 2,2 GHz-versie van Intels Pentium 4 processor, waarvan de introductie voor januari gepland stond, is al op de markt. Althans, in Japan.

In Tokyo lag de nieuwe processor donderdag al in de winkel, hoewel de officiële lancering pas in januari zou plaatsvinden.

De nieuwe processor heeft niet alleen een hogere kloksnelheid dan de voorgaande Intel-chips, maar is ook de eerste die op Intels Northwood-ontwerp is gebaseerd. De processor is gemaakt met de nieuwe 0,13 micron-productietechniek, waar voorgaande Intel-chips met een 0,18 micron-technologie zijn geproduceerd.

Met het Northwood-ontwerp is de hoeveelheid layer 2 cachegeheugen verdubbeld tot 512 kilobyte, terwijl het voltage is teruggebracht van 1,75 tot 1,5.

Ook de binnenkort uit te brengen 2,0 GHz-versie van de op het Northwood-ontwerp gebaseerde processor lag overigens deze week in Tokyo al in de winkel.

De 2,2 GHz-versie van de Pentium 4 wordt verkocht voor ongeveer 700 euro. Uit uitgelekte interne documenten van Intel blijkt dat de prijs eind januari met bijna tien procent verlaagd wordt.

bron:
webwereld

en nog steeds is de prijs<->prestatie verhouding erbarmelijk slecht in vergelijking met AMD

AMD roelz :slight_smile:
Intel suxx0rz