Peltiers ofnie?

vbimport

#1

Heeft er hier iemand ervaring met Peltier-Cooling? Ben wel benieuwd of het zoveel scheelt met luchtkoeling en of waterkoeling…zit namelijk te denken aan andere cooling omdat mijn CPU/Mobo nogal warm worden de laatste tijd! :stuck_out_tongue:


#2

Ik dus ook, heb er al veel over gelezen en met mensen over gehad ze werken goed in samenwerking met water koeling maar het probleem wat ik iedere keer tegenkom is dat het water te warm wordt peltier elementen kunnen aan 1 kant -40 graden worden en aan de andere kant +100 graden en dat krijg je met lucht koeling niet gekoeld dus je moet al water koeling gebruiken maar ik ben er nog niet achter hoe ik dat water moet koelen(heb wel een idee maar heb het apparaat er nog niet voor).Koel je het element niet goed geeft hij de warmte terug aan de cpu dus verbrand die dit is ook bij de vriend van Wookie gebeurd denk ik.

Hier vind je veel informatie er over

http://www.watercooling.tmfweb.nl/
http://www.frostyfox.com/
http://www.waterkoeling.nl/index.shtml

Wordt vervolgd.
:cool:


#3

Originally posted by Night Hawk
[B]Ik dus ook ,heb er al veel over gelezen en met mensen over gehad ze werken goed in samenwerking met waterkoeling maar het probleem wat ik iedere keer tegenkom is het water wordt te warm peltier elementen kunnen aan 1 kant -40 graden worden en aan de andere kant +100 graden en dat krijg je met lucht cooling niet gekoeld dus je moet al waterkoeling gebruiken maar ik ben er nog niet achter hoe ik dat water moet koelen(heb een idee maar heb het apparaat er nog niet voor).

Hier vind je veel informatie er over http://www.watercooling.tmfweb.nl/
http://www.frostyfox.com/

:cool: [/B]

Hmmz damn…je zit dus zowiezo aan waterkoeling vast als je Peltiers gebruikt…weer wat geleerd…Thx iig voor de info! :slight_smile:

Zal de sites ff gaan sjekke…:stuck_out_tongue:

hmm ik lees dat een heatsink ook werkt aan de heete kant…hmm das al beter…shit…lees ik ff verder en dan blijkt toch dat waterkoeling the only rite way is! Damn that…heb namelijk eigenlijk nie zo veel zin in een bak met water in me kamer enzo…toch al nie zoveel place…:mad:


#4

Tering die FrosyFoX gast kan pas Tweaken man!!! Damn als je ziet wat ie uit een 366 Celly of een P3-5oo haald…damn! :stuck_out_tongue:
Denk dat ik maar ff aan hem vraag of ie ook een mooi setje voor mij inmekaar wil knutselen…hehehe


#5

Groot nadeel met peltierelementen is het stroomverbruik; een standaardpcvoeding zal dat er niet bij kunnen hebben, en dit extra stroomverbruik leidt tot meer warmte ontwikkeling, die boven op de processorwarmte komt en ook afgevoerd moet worden.

Wilma [/QUOTE]

Dus heb ik me alvast deze voeding ingebouwd Enermax 550 watt( http://www.dansdata.com/eg651p.htm ) Een groot voordeel van deze voeding is dat je kast zo,n 4 tot 5 graden kouder wordt.
En daarom heb ik ook dat I-Panel ( http://forum.cdfreaks.com/showthread.php?threadid=32862 ) gekocht om de temperatuur meteen te kunnen meten moet nu nog 1 apparaat zien te regelen maar dat zal ook wel lukken hoop ik.
Wil namelijk niet alleen de Cpu maar ook de Chipset en de Grafische kaart gaan water koelen.
Nu zullen jullie wel denken wat een mafkees maar ik ben hardware freak en bij mij wordt een computer nooit ouder als een jaar.
Dus als ik alle spullen heb kunnen jullie hier mijn ervaringen lezen cq volgen.

Dus bij deze wordt vervolgd.

:cool:


#6

Heb hier een 72watt Peltier element liggen maar dus geen waterkoeling.
Damn, moet ik zelf gaan lopen bouwen zeker!? :rolleyes:


#7

Kijk hier eens: PC Power and Cooling inc

Deze gasten hebben zeer goede heatsinks (groot voornamelijk). Ik heb ze overal op zitten en je krijgt zo geen extra warmte die je weer af moet voeren…

mazzel;)