Password van de bios kraken

Een vriend van mij heeft een pc, waarvan de bios is beveiligd met een password (zegt ie) zodat hij de pc niet kan opstarten (mag niet van z’n pa). Hij vroeg mij om een manier om dit password te kraken… is dat mogelijk?? zo ja, hoe???

thanx,
Joker007

Hangt er een beetje vanaf;

 • laptop: vergeet het
 • desktop-pc: haal de kast van de pc en verzet de “enable password-check”-jumper van het moederbord (staat in de handleiding waar je die jumper kan vinden). Dan moet je maat wel elke keer de jumper terugzetten, want anders zal z’n pa het snel door hebben :wink:
  Andere manieren om een bios-paswoord te omzeilen ken ik niet.

'k Weet niet waar je het halen kan, maar er zijn voor verschillende soorten BIOSsen password hackers. Als de computer aanstaat en bijv in DOS of Windows zit, kan hij snel een diskette met die password hack erin drukken, waardoor hij achter zijn password komt. Nu kan hij de volgende keer dat password gebruiken, zonder de computer los te halen, en zonder dat zijn pa het ooit zal merken:)

wel er zijn een paar proggies die uw pass te weten komen als uwe pc aanstaat ( wat hier duidelijk niet het geval is ) die je op de hacksites wel vindt .

maar je kan het ook zo doen :

open je pc zoek de bios-chip en kijk eens rond de bios zie je daar een paar “hendeltjes” zoek dan even in de handleiding van uw moederbord of op internet welk hendeltje je moet omschakelen en trug schakelen om het paswoord te wissen …

meer weet ik er ook niet van

MaFd0n

btw misschien als je je pc in netwerk legt dat die proggies ook gaan maar dat betwijfel ik ten zeerste …

hoop dat het werkt anders kan uwe vriend een nieuw moederbord kope of eens naar de winkel gaan ( wat op hetzelfde zal neerkomen )

Maareuh, als je het password delete, komt zijn vader er zo achter. Dus het lijkt mij verstandiger om achter het pw te komen, om die dan te gebruiken. Hiervoor moet de pc aanstaan, voordat dat kan. Dus als zijn pa ff weg is (met de pc aan) starten jullie die bioshack op, en voila

Originally posted by Thijs
Maareuh, als je het password delete, komt zijn vader er zo achter. Dus het lijkt mij verstandiger om achter het pw te komen, om die dan te gebruiken. Hiervoor moet de pc aanstaan, voordat dat kan. Dus als zijn pa ff weg is (met de pc aan) starten jullie die bioshack op, en voila

IDD ja! Als ie nm het pw verwijderd zou ie de pc nooit in oude staat kunnen herstellen! Of ze pa zou zo dom moeten zijn dat ie denkt dat de pc nie helemaal goed meer is en soms het pw vergeet! :wink: Maar het lijkt me ook nie zo handig om elke keer die kast eraf te moeten slopen! Beter eigen pc verkrijgen!

weet iemand waar ik zo’n soort bios hack vandaan kan halen??

het is een phoenix (ofzo) bios, dus daar zoek ik dan een hack voor…

Ik vindt altijd (bijna altijd :wink: ) mn illigaal spulletjes op http://www.astalavista.com

Daar staan zeer leuke zoekmachines. Vind het zelf trouwens irritant als ik een url als antwoord krijg, maar hier heb je denk wel wat aan. Gewoon ff goed zoeken.

suc6!

Jerom

ik heb hier CmosPwd voor bios pasword recovery gevonden:

http://www.tweakfiles.com/bios/

greetz

Met dat jumpertje van je moederbord is het toch ook errug makkelijk hoor. Gwoon as die pa weg is je bak openschroeven en ff da dingetje verplaatsen. Staat in 99% van de moederbordhandleidingen :confused: goed aangegeven.

Grtz JP.
www.jpschadde.com

en als je die jumper dan niet weet te vinden haal je ff het batterijtje van je moederbord af en sluit je de 2 polen op het moederbord waar normaal het batterijtje zit kort dan is ie ook gewist…wel ff opletten dat je weet hoe je daarna de bios weer
instelt…

Die truuk heb ik wel vaker gehoord (van Xian) en die schijnt prima te werken :confused:

Maar keb er geen ervaring mee…gelukkig :wink:

Succes.

Jeroen

[QUOTE]Originally posted by xian
en als je die jumper dan niet weet te vinden haal je ff het batterijtje van je moederbord af en sluit je de 2 polen op het moederbord waar normaal het batterijtje zit kort dan is ie ook gewist…wel ff opletten dat je weet hoe je daarna de bios weer
instelt…
[/QUOT]

Dit geld ook voor laptops
van compaq en del

Phoenix bios?! Das dus van een laptop!? Heb ik het juist?

Phoenix biossen schijnen wel van een moeilijker caliber te zijn. Heb het ook eens geprobeerd maar wilde nie werken! :frowning: Ook de mensen hier konden mij toen niet helpen helaas!

ja je kunt het op verschillende manieren doen maar ze staan allemaal al beschreven

 1. schroef de pc open ff jumper verwisselen en hoepsa pasword er af en dan ff naar bios default settings doen (doe ik)
 2. open schroeven en de polen van baterijtje aan elkaar doen en aan zetten
 3. bios hack proggie kan je wel vinden op www.astalavista.com
  zorg wel dat je de goede neemt heb nog nooit geprobeerd hoe het loopt als je een verkeerde neemt

maar goed je vader zal vast niet voor niets een password op zijn pctje hebben gezet maar goed suc6 er mee

greetz

Edje_007

als je het verkeerde neemt gebeurd er just niks …

MaFd0n

http://neworder.box.sk/box.php3?gfx=neworder&prj=neworder&key=cmosgrp&txt=BIOS%20%2F%20CMOS%20tools een handig linkje

http://www.password-crackers.com/crack.html den deze ook

Originally posted by Wookie
Phoenix bios?! Das dus van een laptop!? Heb ik het juist?

Neej, gewone desktop pc.

Ik ga ff wat proberen met die sites, bedankt allemaal…

Je hebt 3 methodes:

 • PC staat op: in windows --> gebruik de hackprogrammas gegeven hierboven, zij geven niet het “juiste” passwoord, maar geven wel 1 die werkt, dus waarmee je kan inloggen.

 • PC staat af:
  ofwel jumper verzetten om BIOS te resetten (die meestal naast den BIOS staat, zie MoBo handleiding)
  ofwel batterij eruit halen, terug insteken en PC starten
  deze 2 methodes zorgen er wel voor dat HEEL uwen BIOS gereset dus ni alleen uw password is weg maar alle settings, van HD enzo. Maar uw vriend zijn pa zal het dan ook wel weten als den BIOS password weg is

 • methode 3:
  (bijna) alle BIOSen hebben een masterBIOS password. DWZ een code waarmee alle BIOSpasswords gebypassed worden (amaai zoveel engelse woorden :slight_smile:
  voor een lijst zie volgende URLs

voor sommige notebooks bestaat er ook een hardwarematige password skip, iets in den aard van een compoort aanstluiting waarbij sommige poorten verbonden zijn (check laatste URL)

http://www.rocsystems.f9.co.uk/bios.htm
http://www.xs4all.nl/~matrix/bios_pw.html
http://www.xs4all.nl/~matrix/bios_sec.html

WHIIEEEE daarmee is mijn eerste post op CDfreaks gemaakt (shame on me, ik lees CDfreaks elke dag, reeds lange tijd)

En dan al met zulke goede URL’s aankomen zetten.

Bravo;)

Originally posted by Joker007
[B]Een vriend van mij heeft een pc, waarvan de bios is beveiligd met een password (zegt ie) zodat hij de pc niet kan opstarten (mag niet van z’n pa). Hij vroeg mij om een manier om dit password te kraken… is dat mogelijk?? zo ja, hoe???

thanx,
Joker007 [/B]

Jumper setting op het moederbord verzetten. Dat wil weleens lukken. Maar hoe dat precies moet weet ik niet. Moet je je boekje van je moederbord erop naslaan. Dan kom je allight verder!!!