Overburnen met PLEXTOR 4/12

vbimport

#1

CD gebrand met Nero,cd-merk PHILLIPS silver 74min,overgebrand tot 77min 55sec.De cd werd niet automatisch uitgeworpen,computer moeten resetten,cd getest alles werkt prima.Op het einde van de schrijfcyclus blijft het gele lampje van mijn writer branden en deze maakt een licht tikkend geluid dat om de 3 sec terug te horen is,alles blijft zo staan totdat ik een reset doe en de cd kan verwijderen.Op zichzelf is dat geen probleem maar als ik telkens na het branden moet resetten vind ik toch maar niets,zou het schadelijk kunnen zijn voor mijn recorder?
Waar vind ik drivers voor een M-tek modem 56 SVS ?
Luuuu


#2

kijk hier effen http://perso.club-internet.fr/farzeno/firmware/


#3

kijk hier ook eens !!

http://www.official.nu/computers2.htm


#4

Om het nog even wat erger te maken :

Ja, daarmee sloop je je brander. Wat je doet is de cd zover oversizen dat de kop van je brander op het physiek uiterlijke punt in de hoek blijft hangen. Als je een cd van de plaat af fikt, Dus de kop kan verder branden dan dat de cd groot is, krijg je een foutmelding dat het branden mislukt is. Maar wat jij doet is de cd zover oversizen dat de kop in de hoek blijft hangen. Aangezien Plextor (Of welke fabrikant dan ook) dat soort fratsen niet test, loopt de hele pc de soep in. Pas na het resseten (Dus ook de SCSI Reset) wordt de kop weer terug getrokken.

Het is precies wat Wilma al zij. Koop 80 minuten cd’s. Je kunt ze tegewoordig net zo duur als 74 Minuten kopen ! En het is zonde van je brander op deze manier.

Groet,

PsYcHo DaD