Oplossingen voor vernielde MP3'tjes en JPEG's van het I Love You-virus

Softwarebedrijven springen in op de I Love You-hype en bieden oplossingen aan voor vernachelde harde schijven.

Voor wie niet in blinde paniek zijn harde schijf compleet heeft geformatteerd, is er nog hoop. Er zijn namelijk mogelijkheden bestanden te herstellen die het slachtoffer zijn geworden van het I Love You-virus. Dit virus heeft veel schade aangericht onder JPEG en MP3-bestanden.

Het beste is om recente antivirus-definities te downloaden en deze het eerste werk te laten doen. Hierna kan men een gratis tooltje van Symantec gebruiken dat het register in de oude staat herstelt. Fixlove tovert ook weer MP3-bestanden tevoorschijn die door het virus zijn verborgen.

Op zich kan dit alles ook met de hand worden gedaan, maar Fixlove http://www.sarc.com/avcenter/venc/data/fix.vbs.loveletter.html
bespaart veel werk. Bovendien is het voor de minder ervaren computeraar niet raadzaam zelf in het register te gaan rommelen. Fixlove herstelt geen plaatjes.

Hiervoor kan EasyRecovery van Ontrack http://www.ontrack.com/easyrecovery/worm.asp
uitkomst bieden. Volgens Ontrack overschrijft het virus weliswaar bestanden, maar blijft het origineel ergens op de schijf staan. Hier is echter moeilijk bij te komen.

EasyRecovy maakt een diskette aan waarmee de bestanden uiteindelijk tevoorschijn moeten komen. Volgens een tester van PC World werkt het programma goed, iets té goed eigenlijk. EasyRecovery kwam met 250 herstelde bestanden, de meeste hiervan had hij nooit eerder gezien. Waarschijnlijk waren deze afkomstig van andere computers van het PC World-netwerk.

EasyRecovery kost 49 dollar. Er is ook een proefversie, die weigert meer dan vijf bestanden te herstellen.

Nog steeds duiken verschillende mutanten van I Love You op. Op de site van Symantec staat een recente lijst van alle varianten. http://www.sarc.com/avcenter/venc/data/vbs.loveletter.a.html

grt @mil@

dat is mooi, een bekende van zal dit graag willen horen

thnx

En wat moet je doen met overschreven avi files???