Oostenrijkse 'surfer' stuit op militair geheim VS

Uitgegeven: 1-6-2002 10:49 op www.nu.nl :

WENEN - Een 17-jarige Oostenrijker is op het internet gestuit op Amerikaanse militaire geheimen. Tot zijn eigen verbazing kon hij ongehinderd de details lezen van het recente ontwapeningsakkoord tussen de Amerikaanse president Bush en zijn Russische collega Poetin. Dat meldt de Oostenrijke Kronenzeitung in de editie van zaterdag.

Al enkele minuten nadat de ‘surfer’ op de gegevens van het Pentagon stuitte, werd bij gebeld door een FBI-agent in de VS. Die wilde direct weten hoe de jongen zich toegang tot de site had verschaft. Kort daarop stond de Oostenrijke politie aan de deur van de internetter. Die bestookten de tiener met vragen, aldus de krant.

==================
www.forbidden.gov ?
www.defensesystems.gov ?

Ik wil die site wel eens weten :slight_smile:

Uhm binnen enkele minuten opgebeldt ? Neem aan dat het wel ff langer duurt om bij iemand zn IP adres zn telnr. te zoeken.

dat is om de maatschappij af te schrikken.

Als je het tijdsverschil niet meetelt, is het misschien een paar minuten… :confused: :confused: :confused:

Dit bewijst maar weer eens hoeveel systemen er wel niet slecht beveiligd zijn… je schrikt vaak van de beveiligingen van de grotere bedrijven die op het gebied van informatiebeveiligingen zijn getroffen!

Je kunt bijna in de regel stellen: hoe groter/belangrijker bedrijf, des te weiniger maatregelen zijn er getroffen om de boel te “securen”

Originally posted by Totibbs
dat is om de maatschappij af te schrikken.

Of een nieuwe manier om den baard te pakken te krijgen.