Oorlog of vrede

De wereld roept om vergelding, en Bush wel het hardst.
Nu duikt er steeds een naam op, die van Osama Bin Laden dus moet deze man maar eens even aangepakt worden.
Nu houd dat waarschijnlijk in dat Afghanistan aangevallen moet worden.
Nu heeft het Amerikaanse justitiele systeem een bedenkele naam (vaak is iemand al dader voordat het bewijs rond is en word er dan alleen nog maar bewijs gezocht dat naar deze persoon linkt)
Na de Lockerbie ramp werd er door Amerika direct naar Libie gewezen. Het gevolg hiervan was dat er een boycot kwam tegen Libie en zelfs dat er een aantal luchtaanvallen tegen Tripolie waren om Ghadaffi te dwingen de "daders"uit te leveren aan het Amerikaanse justitiele systeem. In amerika waren deze verdachten waarschijnlijk meteen tot de doodstraf veroordeeld (het zijn Libische onderdanen en dus probeert Libie dit te voorkomen). Uiteindelijk kwam de oplossing met de Schotse rechtbank in kamp Zeist waar bleek dat zeker 1 van de twee verdachten er niks mee te maken had. Van de ander kon het niet onomstotelijk bewezen worden dat hij ermee van doen had.
Dit was dus genoeg voor de bommen op Tripolie.
Tijdens de procesgang kwam ook uit dat de kroongetuige (een overgelopen geheim agent uit het midden oosten) een groot bedrag in dollars was geboden door de CIA als de verdachten veroordeeld werden. Justice for all?
Nu dreigt eenzelfde situatie: Er is nog steeds geen bewijs geleverd of getoond aan de wereld dat Osama Bin Laden er wat mee van doen heeft en toch word nu zelfs een heel land veroordeeld voor de mogelijke daden van 1 van de inwoners van dit land.
Amerika bedankt Pakistan voor het sluiten van de grenzen zodat burgers er niet meer uitkunnen.
Vervolgens blijkt Amerika (Bush?) de geschiedenis niet te kennen zoals de voortekene er nu voorstaan. Het lijkt er immers op dat Bush aanstuurd op een lange (grond)oorlog in Afghanistan. Eenzelfde scenario als tijdens de Vietnamoorlog drijgt bewaarheid te worden met dien verstande dat de Afghanen een veel grotere ervaring hebben in dit soort oorlog omdat ze nog geen 15 jaar geleden eenzelfde oorlog tegen de Sovjetunie gevoerd hebben. De Sovjetunie ligt aan Afghanistan en heeft het logistieke voordeel dat de aan en afvoerlijnen zelf beheerst.
Als het waar is wat er in de media gemeld word dat de Franse geheime diens en een Duitse asielzoeker de Amerikaanse geheime dienst en het Witte huis gewaarschuwd hebben voor een op hand zijnde ramp rijst ook de vraag waarom is hier niks aan gedaan?
Al met al is het het verstandigst (volgens mij) dat Osama Bin Laden door een speciale task force uit Afghanistan gehaald word en dat er een speciaal Court opgericht word binnen het vredespaleis in Den Haag om dit soort verdachten van Terrorristische aanslagen aldaar berecht worden.
Voor zolang Osama Bin Laden niet veroordeeld is door een echt onafhankelijke rechtbank (ook graagg met vertegenwoordigers van andere Godsdiensten dan het Christendom) blijft hij verdachte O.B.L

Laten we hopen dat er geen oorlog komt. De wereld heeft Vrede nodig.

recht is krom , vooral bij het zeer hypocriete amerika… porno is er aan de lopende band , uitlokking van misdrijven is gerechtvaardigd en de politiek en het politieapparaat is zwaar corrupt. Wat nou rechtsstaat ?

Amerika is van amerikanen , hiervoor meer dan 10000 jaar van de oorspronkelijke bewoners ,maar dit soort dingen wordt ook even snel vergeten.

de wereld is al 1 brandende hel dankzij alle religies die we hier op aarde hebben. Echte vrijheid bestaat allang niet meer. Vernietiging zit ons in het bloed…

de wereld zal vergaan door vuur

Ik begin met langzamerhand af te vragen of die Bin Laden wel schuldig is aan dit incident. Dat hij “opgeruimd” moet worden staat voor mij als een paal boven water, maar of het in dit verband terecht is weet ik niet. Het zou kunnen zijn dat hij eraan schuldig is, maar het kan net zo goed van niet…

Een beetje achterdochtig persoon (ik dus) denkt misschien wel eens wat verder en realiseert zich dat zowel de VS en de Russen hem graag van het toneel zien verdwijnen. Of hij dit nu wel of niet beraamd heeft is dan niet meer intressant, ze hebben iemand die ze willen ruimen om als schuldige aan te wijzen. De hele wereldbevolking denkt inmiddels dat hij de schuldige is dus zal er geen haan naar kraaien he?
Tja… gewoon scapegoat he?

Misschien dat ik wat paranoide ben, maar dat krijg je als de X-files kijkt… :wink:

Even kort door de bocht: “Bin Laden is gewoon fout”, dat is wel duidelijk. De vraag is nu; Moeten wij een oorlog accepteren om hem terug te pakken…

? Ik weet 't niet, en dat is nog niet zo erg…

! Bush, denkt dat hij 't weet… en dat is WEL erg!

~We zien wel… (zucht)

Zou er wat veranderen in de dreiging van het terrorisme als Bin Laden gepakt word? Ik denk het niet (ik ben niet van mening dat iemand als hij vrij rond moet lopen en steun hem ook niet) maar er zijn teveel die dan zijn plek innemen.
Zijn organisatie is zo opgebouwd dat iedereen misbaar is, zelfs de big boss. Er moet iets veranderen bij het waarom.
Waarom hebben de daders het WTC en het pentagon (amerika dus) uitgezocht voor een terreuraanval?
Ikzelf ben bang dat de reactie waar de USA op aanstuurd niet tot gevolg heeft dat mogelijke terroristen bang worden en zullen stoppen met waar ze mee bezig zijn, maar juist dat ze vastberadener worden om hun acties tot een "goed"eind te zullen brengen.
Een oplossing zou zijn (denk ik) om een forum tussen vertegenwoordigers van volken (niet landen, dit is een groot verschil) op te zetten om zo te kijken waar de schoen wringt.
Dit forum mag geen repercussies kennen voor uitspraken die daar gedaan worden zoals het stopzetten van hulp aan zo’n land.
Als daar tot een oplossing gekomen wordt moet vervolgens iedereen zich ook hier aan houden ook al zou het de 1e wereld een deel van de welvaart kosten.
Het probleem is echter dat de 1e wereld hier hoogstwaarschijnlijk nooit mee akkoord zal gaan (over kernwapens is immers ook nog steeds geen akkoord bereikt terwijl die dingen ook niet best zijn voor de gezondheid)

Het laatste heikele punt is dat Pakistan over een kernbom beschikt in verband met de wrijving tussen Pakistan en India.
Afghanistan dreigt Pakistan aan te vallen zodra Pakistan de USA gaat steunen. God behoede ons

Originally posted by Crowley
…[knip]…God behoede ons

Kijk nu komen we bij de kern van zaak! Sorry hoor, je standpunt is mij iets te nobel. Ik weet niet wat de beste oplossing is voor dit probleem, maar ik ben gelukkig geen wereldleider. Wat ik wel weet is dat religie een belangrijke factor is in het hele verhaal. Natuurlijk er spelen ook nog andere zaken mee zoals je zelf al aangeeft. Ik vind Amerika zeker niet in alle opzichten juist, en wraak zal niet alle wonden helen (wellicht geen één) Maar vast staat dat Ben laden een belangrijke spil is in het geheel, met heel wat financiele middelen om e.e.a. te bekostigen. Je kan zeggen van Amerika wat je wilt, maar in democratie is het zo dat een dader bestraft zal worden voor zijn misdaad, zo ook in Amerika…

Angst voor kernwapens heb ik niet, iedereen weet dat er bij gebruik nooit een winnaar zal zijn… Pakistan, zal dit ook beseffen, ze hadden immers al veel eerder op de knop kunnen jasse…

Nouja… en al gaan we allemaal dood… Who cares? Er is dan immers geen leed en iedereen kan naar zijn of haar bestemming.
Ik denk dat ik maar Moslim word, dan krijg ik in 't hiernamaals 77 maagden toegewezen die altijd maagd zullen blijven. Nou dat wordt dus lekker scoren, met dit vooruitzicht wil ik wel snel sterven… Wie niet?