Nimda Worm

vbimport

#1

Mijn ma heeft nu 3 keer achter lekaar dit virus op de computer gehad en we weten niet waarvan, ik heb het gister avond gedelete(ook die riched20.dll files) en met norton 2002 gescant en mijn systeem was virus vrij. Nu kom ik vandaag thuis en heb weer 300 *.eml files en die riched20.dll (bestanden die windows met een rooduitroepteken laat zien) zijn ook weer terug. Waar kan mijn ma dit in godsnaam hebben opgelopen??? het enige wat ze eigenlijk doet is emailen via hotmail en een paar pages bekijken, maar hoe datr virus juist iedere keer bij mijn ma terug kan komen weet ik ook niet. Ik heb zelf nog nooit een virus gehad, en mijn ma die kut worm nimda al 3 keer, is het mogenlijk dat het virus in de bios is gaan zitten(misschien beetje stomme vraag, maar weet er zelf ook niks van).

Hulp aub


#2

Je moet dit artikel maar eens lezen http://www.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.nimda.a@mm.html
en hier vind je een tool om het virus te verwijderen http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.nimda.a@mm.removal.tool.html hopelijk heb je er iets aan.
Groetjes


#3

Ik heb ook last van die Nimda worm gehad. Iedere dag kwam die opdagen, dan is ie weer een paar dagen weg en komt ie weer terug… 'k heb nu al een tijdje geen last meer van de worm gehad. Misschien is er een mol in de buurt…


#4

Ik kreeg een waarschuwing toen ik een bepaalde internetpagina wilde openen…van Norton.

Misschien Preview Pane in Outlook (Express) uitzetten…dat zorgt er nog wel eens voor dat een Virus ‘zomaar’ kan toeslaan


#5

ja psies, ik heb gemerkt dat norton die files al had verwijderd, maar die dingen zijn gewoon vanacht ergens op de computer gekomen terwijl er niemand achter zat.

raar

iig bedankt


#6

Gewoon geen MS Outlook (express) of MS Office gebruiken… geen problemen hier!