Nieuwe aanslag?

Vliegtuig neergestort op de new yorkse wijk “Queens”

Passagiersvliegtuig neergestort in New York

Uitgegeven: 12-11-2001 15:36
Laatst gewijzigd: 12-11-2001 16:15

AMSTERDAM - Een Airbus A-300 van American Airlines is omstreeks 9.15 uur plaatselijke tijd neergestort in Queens, een wijk van New York. Het passagiersvliegtuig met vluchtnummer 587 vertrok van Kennedy Airport en was op weg naar de Dominicaanse Republiek.

Verschillende gebouwen in de omgeving van de ramp zouden in brand staan. Hoeveel slachtoffers er zijn gevallen is nog onbekend. Volgens American Airlines zaten in de Airbus 246 passagiers en 9 bemanningsleden.

Inmiddels zijn de luchthavens JFK Airport, La Guardia en Newark afgesloten. Ook bruggen en tunnels in New York zouden inmiddels zijn afgezet voor alle verkeer

bron: nu.nl

===========

zou het een nieuwe aanslag zijn, of ‘‘gewoon’’ een ongelukje? best wel eng…

Weer enorm geschrokken.
Nog geen idee of het een aanslag is, maar zeker weten erg eng, en een grote tragedie :frowning:

Ik ben bang voor eventuele gevolgen…

Ze zullen het een ongeluk noemen, want een aanslag kan de economie niet verwerken. De aandelen in vliegtuig maatschappijen zullen nog verder dalen. KLM is al 10% gedaald d8 ik.

Het is inderdaad :frowning:

Khoop niet dat het een aanslag is van de terroristen…

je zou bijna bang worden om nog in een vliegtuig te stappen:(

:frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning:

Imho is dit geen aanslag maar een defect.

maar wie weet , is er een bom aan boord geplaatst en is 1 motor van het 2 motorige ding daardoor naar beneden gedonderd.

Wat nog veel angstiger wordt is dat dit weer een ongelofelijke goede aanleiding is om controles nog meer aan te scherpen en mensen die zich vreemd gedragen zonder pardon op te arresteren en te verhoren.

Wat onze opa’s en oma’s en ouders hebben proberen af te zweren in de laatste 50 jaar , kon nu wel eens in 50 minuten compleet teniet gedaan worden.

De “big brother” wetten zullen nog meer ondergrond vinden …

dat maakt mij bang .

'K hoorde vanavond op de radio dat het nog steeds nie bekend was of het nou een ongeluk of aanslag was. FBI zou denken aan een ongeluk, maar de blackbox v/d cockpit was nog niet gevonden. De blackbox met vluchtgegevens zou wel gevonden zijn.

Wat zal Osama wel nie denken, indien hij het niet gedaan heeft dan hè?

de black box is gevonden en op weg naar Washington, waar hij inmiddels wel zou zijn. Militaire vliegtuigen bewaken nu het luchtruim boven Washington en NY.

Ik hoop niet dat die vliegtuigen ergens tegen op botsen of neerstorten…

Dit is pas erg :

Vrouw twee maal slachtoffer vliegramp

Uitgegeven: 13-11-2001 11:19
Laatst gewijzigd: 13-11-2001 11:42

SANTO DOMING - Twee maanden geleden overleefde de Dominicaanse Hilda Yolanda Mayor de aanslag op het World Trade Center in New York. Maandag zat ze in de Amerikaanse Airbus die in dezelfde stad verongelukte. Ze overleefde de ramp dit keer niet.

Mayor werkte in een restaurant in een van de torens van het WTC, zo meldt de Washington Post. Het gebouw werd compleet verwoest nadat daar op 11 september twee gekaapte vliegtuigen naar binnen waren gevlogen. De eetgelegenheid waarin ze werkte, was gevestigd op de eerste verdieping van de vierhonderd meter hoge toren. Mayor kwam toen met de schrik vrij.

Maandag vertrok ze naar haar vaderland met vlucht 587 van American Airlines. Ze zou er vakantie vieren met haar moeder en twee kinderen, die twee weken geleden al naar de Dominicaanse Republiek waren vertrokken.

Mayor was een van de vele Dominicanen die in New York de kost verdienen. Naar schatting wonen ongeveer een half miljoen mensen uit de Dominicaanse Republiek in de Big Apple. Ze vormen een van de grootste immigrantengroepen in de stad. In de Dominicaanse Republiek zijn drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

Ook op het schiereiland in Queens, waar de Airbus neerkwam, is de ramp met de Airbus erg hard aangekomen. Tientallen slachtoffers van de WTC-aanslag woonden daar. Sommigen van hen zijn nog niet eens begraven, want het bergen van de slachtoffers van de aanslag duurt nog voort.

Geschat wordt dat zo’n zeventig bewoners van de buurt Rockaway op 11 september de dood hebben gevonden. Onder hen waren brandweerlieden, politiemannen en werknemers van het effectenhuis Cantor Fitzgerald, dat in het World Trade Center was gevestigd.