Nieuw destructief computervirus duikt op

  • Amerikaanse computerbeveiligingsbedrijven hebben woensdagavond opnieuw de noodklok geluid. Een nieuw destructief virus met de naam Southpark naar de gelijknamige tekenfilmserie heeft de kop opgestoken.

“Het Southpark-virus is geen variant op de I Love you-bug die miljarden dollars schade heeft aangericht, maar kan net zo destructief zijn”, zo verklaarde Alan Comet van het softwarebedrijf Computer associates Internation Inc.

De e-mail waarmee het virus in computers dringt is geschreven in het Duits en draagt een worm bij zich onder de kop ‘Servus Alter!’. In de tekst staan de woorden ‘Hier ist das Spiel, das du unbedingt wolltest’. Het bericht heeft een attachment met de naam ‘SouthPark.exe.’.

Het grote gevaar van het Southpark-virus schuilt in het feit dat er .exe.-tag in staat die veel computergebruikers zullen herkennen omdat ze bij veel spelletjes zo’n zelfde tag zien, aldus Comet.

Mensen zullen de attachment daardoor sneller openen met alle gevolgen van dien. Bovendien wordt het moeilijker om mensen duidelijk te maken dat ze het mailtje meteen moeten deleten. Aan de Love-bug zat een .vbs.-tag waarmee weinig gewone computergebruikers ooit in aanraking komen.


Wees gewaarschuwd!

Bedankt voor de waarschuwing. Het beste is nooit iets te openen waarvan de herkomst niet bekend of twijffelachtig is>

[This message has been edited by Flzzy (edited 11 May 2000).]

Is dit een nieuwtje, RNG? Ik kreeg een paar maanden geleden al een waarschuwing in m’n postvak voor een southpark-virus.

Hoi,

Wat is de subjectline van het virus?

Rush

<BLOCKQUOTE><font size=“1” face=“Verdana, Arial”>quote:</font><HR>Originally posted by Joker007:
Is dit een nieuwtje, RNG? Ik kreeg een paar maanden geleden al een waarschuwing in m’n postvak voor een southpark-virus. <HR></BLOCKQUOTE>
Oja joh…en waarom post je dat dan niet hier?
nou?

en waarom is het nu dan dat alle grote nieuws sites er nu aandacht aan besteden?
…omdat hij al een paar maanden actief is ?

niet sloan pa

Dit is geen nieuw virus, maar een alias van het Pretty.worm virus dit wordt gededecteerd door de viursscan van mcafee , DAT file 4067