NFO Bestand lezen

Als ik iets download b.v. van een fxp-board (ik noem maar een zijstraat) dan zit er buiten alle rarretjes ook vaak een NFO file-tje bij waar het een en ander in staat.

Het probleem is dat ik nu het NFO file-tje steeds van naam moet veranderen voor dat ik het kan lezen. (maak er nu steeds .txt van)

ik bedoel dat als ik er normaal op klik dat windows98SE dan vraagt: openen met (en dan krijg je dat bekende lijstje te zien)

Volgens mij moet dat ook direct kunnen toch ?
Dat als ik er op klik dat windows het gewoon kan lezen.
Is het een of andere instelling in windows98SE ? ? en zo ja hoe kan ik het verhelpen.

Gewoon “Dit programma altijd gebruiken om dit bestand te openen” aanvinken als je op een nfo file dubbelklikt en notepad selecteren.

bij notepad kun je de font op terminal zetten voor het beste resultaat :slight_smile:

op www.isonews.com kun je ook nog wat nfoviewers vinden…

Dus je klikt op de nfo, dan krijg je die lijst, dan kan je een vinkje zetten (maar 1 keus dus kan nie missen) en dan kies je het programma waarmee je voortaan die NFO’s wilt laten openen!

Om te kijken welke extensie met welk progje geopend wordt ga je naar: (in je verkenner) extra/mapopties/tabblad-bestandstypen … hier kan je dus ook koppelingen veranderen enzo! (het genoemde pad is onder win2k, andere OS’en onder voorbehoud!)

GL! :stuck_out_tongue:

Yep, het is gelukt…bedankt voor jullie hulp :):slight_smile:

Notepad doet z’n werk nu.

ht tp://cfa.skuz.net/cfa2.htm

scroll down

en d/l dit

DizNfo v3.34 (2.6M) - 05/24/2001(Shareware)
Is a file_id.diz, *.nfo viewer/editor and also lets you view/edit *.txt and Rtf files. Options for changing the background, foreground, shortcut colors and font size. Features auto-copy and URL shortcuts. And you can choose/add your own background picture.

Double click in Explorer on *.diz or *.nfo to view, or right click to edit. Click on underlined URL’s to automatically start your web browser and go to that web site

keygen @ astalavista

INSANE: Ik weet dat copy/paste gemakkelijker is maar het blijft hier een Dutch forum dus voor degenen die nie zo goed engels kunnen verzoek ik je even om nie engelse verhalen hiero te posten. Dank u! :wink:

En waarom die spatie in die URL?! Toch onhandig?!