New install - DVD neXT COPY Ultimate on Win 7 64 bit

vbimport

#1

Hi all… Just moved over to DVD neXT COPY for its 64bit support, but I am having an issue after the installation. Unable to copy Full DVD or Copy to Mobile. Disc is not encrypted (I burned myself - it is home movie).

Soon as I press Copy Now!, I get a DNC3Ultimate message window " An invalid argument was encountered".

Thanks in advance


#2

Is this from a camcorder or DVR or a standalone DVD Recorder?


#3

This is from a camcorder and the DVD is burned on the same pc with pinnacle. I get the same error on any DVD. Just did not want folks to assume it was encryption issue.


#4

The issue is this is not a standard DVD Format. Just use Imgburn for this.


#5

Try right clicking the desktop icon and run as administrator


#6

[QUOTE=Dr. Who;2480168]The issue is this is not a standard DVD Format. Just use Imgburn for this.[/QUOTE]

I’ve tried different dvds… all same error. Some are movies, some are camcorder recordings. It appears to be something wrong with my installation… maybe conflicting program?

Also - getting this now
"After receiving the “invalid argument…” message, I am also getting a microsoft visual c++ error. Runtime error c:\program files(x86)\dvdnextcopy 3\dnc3ultimate.exe. This application has requested the runtime to terminate in an unusual way. Please contact the applications support team for more information. "


#7

[QUOTE=GJ;2480176]Try right clicking the desktop icon and run as administrator[/QUOTE]

thanks - tried that along with switching compatibility modes,. Did not help.


#8

binster Welcome to MyCe ( cdfreaks )

Might be your installation, I am on the 64 bit Win 7 Ult. and am having no issues at this time.


#9

Your Antivirus or firewall may be blocking the program to execute. Even might be a program like webroot software too.


#10

I tried disabling the security SW to verify. .no change. Looking at the DNC log, it appears I am missing a SQLite prereq?.

Also - I have downloaded 3.0.6.2, but the dll says it is version 3.0.6.1??

Files

 ResPath: C:\Program Files (x86)\DVDneXtCOPY 3\
[B] D[/B][B]VDNeXtCopy.dll | Version: 3.0.6.1[/B]
 DVDConv.dll | Version: 4.3.1.2
 BluRayReaderDLL.dll | Version: 5.0.1.4
 dsvalidate.dll | Version: 2.0.1.1
 DVDPl.dll | Version: 5.0.1.7
neXtburner.dll | Version: 5.0.1.5
 ImgConverter.dll | Version: 3.0.0.2
 Machinist2.dll not exists
 V3Res.dll | Version: 3.0.6.2
 pthreadGC2.dll | Version: 2.8.0.0
 VIDres.dll | Version: 3.0.1.2
 [B]w32SQLite3.dll | Version: [/B]
 uninstall.exe | Version: 
 dvdnextcopy.db exists

#11

[QUOTE=binster;2481396]I tried disabling the security SW to verify. .no change. Looking at the DNC log, it appears I am missing a SQLite prereq?.

Also - I have downloaded 3.0.6.2, but the dll says it is version 3.0.6.1??

Files

 ResPath: C:\Program Files (x86)\DVDneXtCOPY 3\
[B] D[/B][B]VDNeXtCopy.dll | Version: 3.0.6.1[/B]
 DVDConv.dll | Version: 4.3.1.2
 BluRayReaderDLL.dll | Version: 5.0.1.4
 dsvalidate.dll | Version: 2.0.1.1
 DVDPl.dll | Version: 5.0.1.7
neXtburner.dll | Version: 5.0.1.5
 ImgConverter.dll | Version: 3.0.0.2
 Machinist2.dll not exists
 V3Res.dll | Version: 3.0.6.2
 pthreadGC2.dll | Version: 2.8.0.0
 VIDres.dll | Version: 3.0.1.2
 [B]w32SQLite3.dll | Version: [/B]
 uninstall.exe | Version: 
 dvdnextcopy.db exists[/QUOTE]

Try the new V 3.0.6.3

http://go.myce.com/?id=49X85&url=http%3A%2F%2Fwww.dvdnextcopy.com%2Fsetup%2FDVDneXtCOPY_Ultimate_V3_0_6_3.exe


#12

I believe the DLL version has no bearing on the version the software is. They update only what’s broken or buggy not every file. There is something on your system blocking the install process and not sure what that is to be honest. I don’t run nothing on my system but Kaspersky Internet Security and test Microsoft Security Essentials and both are ok from my testing.


#13

[QUOTE=alan1476;2481404]Try the new V 3.0.6.3

http://go.myce.com/?id=49X85&url=http%3A%2F%2Fwww.dvdnextcopy.com%2Fsetup%2FDVDneXtCOPY_Ultimate_V3_0_6_3.exe[/QUOTE]

3.0.6.3 will not install on my Win 7 home prem 64bit version. When I click install, nothing happens… processes are started but ui never comes up. I tried removing 3.0.6.2 and no difference


#14

Right click and try running as admin.


#15

[QUOTE=Dr. Who;2481441]Right click and try running as admin.[/QUOTE]

It finally installed. Didn’t have to run as admin . I’m still having the same prob… There is one weird thing, not sure if it is related… But I am unable to paste the product serial number in for registration. Only way to enter is manual.

Here is a copy of the log… nothing jumping out as an error.

http://www.dvdnextcopysupport.com/

#16

I had this one time and just rebooted and it worked.